captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: padargų įvairovė užtikrina savalaikį ir gerą žemės dirbimą

Neįprastos šio pavasario sąlygos verčia žemdirbius turėti įvairių žemės dirbimo padargų, nes tik laviruojant jų specifika, pritaikant skirtingas darbines dalis, galima laiku ir kokybiškai suarti, pasėti ar  pasėlius prižiūrėti. Tai patvirtina Anykščių rajono ŽŪB „Sodžius“ veikla. 500ha augalininkystės ūkio vadovo pavaduotojas Evaldas Chlibnik pasakoja kuo ypatingos šiemet žemės dirbimo sąlygos, kaip taikant įvairius padargus nevėlavo žemės dirbti, laiku pasėjo. Racionaliau pasirinkti padargus skatino ir pasibaigusi ES parama.
Evaldas Chlibnik.
Evaldas Chlibnik.

Labai dažni mūsų kaime pavyzdžiai, kai jaunimas perima ūkius iš tėvų ir sėkmingai toliau tęsia šeimos tradicijas. Visiškai retas atvejas, kai žinomo rajone ūkininko sūnus sukūrė savo verslą ir nemažiau nei tėtis garsina visa giminę. Taip atsitiko Ukmergės rajone Taujėnuose, kur Saulius Galvonas turi nemažą augalininkystės ūkį, o jo sūnus Rokas, sulaukęs vos 17 –os   tapo jauniausiu Lietuvoje verslininku- virtuvės šefu. Įdomu, kad Rokas įvairius receptus fiksavo dar tada, kai  rašyti nemokėjo- paprasčiausia piešdavo. Būdamas keturiolikos, jau ruošė banketus didelėms kompanijoms, o šiemet birželio pradžioje  atidarė savo restoraną pavadinimu “Roko virtuvė”  Taujėnų dvare.  Kaip pildėsi jaunuolio svajonė, kas labiausiai padėjo, kodėl juo pasitiki dvaro šeimininkai?

Ved.  Arvydas Urba.

„Gimtoji žemė“ – antradienį, birželio 13 d., 06.07 val. per LRT RADIJĄ

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...