captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sodai“: lietuviški arbūzai lepūs, bet skanūs ir sultingi

Lietuviškų arbūzų veislę 'Kiemintai' selekcininkas Konstantinas Nedzveckas pradėjo kurti prieš 40 metų. Pradžioje šie arbūzai, išvesti sukryžminus keturias Stavropolio-Astrachanės kraštų veisles, Lietuvoje užaugdavo kumščio dydžio ir tik šiltnamyje.
Biologė Vita Nedzveckaitė.
Biologė Vita Nedzveckaitė.

Dėl lėto selekcijos proceso, biurokratinių kliūčių oficialiai 'Kiemintai' dar nėra registruoti, tačiau dėdės pradėtus darbus tęsia Vita Nedzveckaitė. Dabar jos darže ant vieno lietuviškų arbūzų kero išauga du vaisiai 6 kg ir 4 kg svorio, saldūs, sultingi ir maistinėmis savybėmis nenusileidžiantys giminaičiams iš pietinių kraštų. Apie lietuviškų arbūzų selekcijos ir auginimo ypatumus, vaisių savybes ir privalumus pasakos ir klausytojus konsultuos biologė Vita Nedzveckaitė.

Ved. Arvydas Urba.

„Sodai“ – penktadienį, balandžio 7 d., 14 00 val., laida kartojama  21.08 val. per LRT RADIJĄ.

Kontaktai:  sodai@lrt.lt ; (8-5) 236 30 01; 868657248

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close