captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sveikata“: pasninkas

Kas bendro tarp papročių ir šiuolaikinių dietų?

Žmonės nuo senų senovės tradicijas kūrė remdamiesi daugiamečiais stebėjimais, padedančiais saugoti sveikatą. Sveikos gyvensenos nuostatos buvo kuriamos atsižvelgiant į metų laikus, gamtos pokyčius, ūkio darbus ir religines taisykles. Prieš didžiąsias šventes turime ilguosius pasninkus, kuomet žmogaus gyvenimas turėtų pasikeisti, būti ne toks, koks įprastai – ir lėkštės turinys, ir elgesys.

Kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė sako, jog žmogaus mityboje nuo senų laikų buvo ypač svarbus sezoniškumas ir maisto šviežumas. Pasak gydytojos dietologės Evelinos Cikanavičiūtės, galima rasti paralelių tarp pasninko reikalavimų ir rekomenduojamos šiuolaikinės mitybos.

Laidoje taip pat girdėsite ir patarimų, kaip reikėtų pasirengti šventėms – ir darbus spėti nudirbti, ir šventes pasitikti.

Ved. Rasa Pekarskienė.

„Sveikata“ – šeštadienį,  gruodžio 17 d., 11.05 val. per LRT RADIJĄ.

Laida kartojama sekmadienį, gruodžio 18 d., 04.05 val.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...