captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Vartotojo gidas“: biodinaminiai maisto produktai. Ką apie juos žinome?

Įprasti produktai, perkami parduotuvėse, pasak mitybos specialistų, jau pripratino mūsų skrandžius prie tam tikrų skonių, praturtintų įvairiais stiprikliais. Jie pastebi, kad toks maistas nėra pilnavertis.

Kuo nuo mums įprastų maisto produktų skiriasi biodinaminiai maisto produktai?

Kodėl pastarieji yra brangesni?

Ar jie tikrai yra sveikesni vartoti, ar greitai pajuntamas jų teigiamas poveikis savijautai?

Kokie maisto priedai yra naudojami biodinaminių maisto produktų gamyboje?

Ar tikrai jie yra gaminami nenaudojant maisto priedų?

Kodėl tiek mažai Lietuvoje biodinaminės žemdirbystės ūkių?

Kaip biodinaminių produktų gamintojai užtikrina produkto aukštą maistinę vertę?

Kodėl sunku realizuoti biodinaminius produktus rinkoje?

Kuo skiriasi biodinaminiai maisto produktai nuo ekologinių?

Ar galima juos atskirti vien apžiūrėjus?

Pokalbis studijoje su Ilzenbergo dvaro Rokiškio rajone valdytoju Jonu Daliu, biodinaminiais principais veikiančio ūkio pardavimų specialistu Ramūnu Rogovu, Lietuvos širdies asociacijos Vilniaus skyriaus pirmininke kardiologe prof. Žaneta Petrulioniene ir VšĮ „Ekoagros“ kokybės vadovu Tomu Demikiu.

Ved. Laima Ragėnienė.

„Vartotojo gidas“ gruodžio 14 d., trečiadienį, 14.05 val. per LRT RADIJĄ.

Laida kartojama gruodžio 14 d. 21.08 val. ir gruodžio 15 d. 02.05 val.

Laidos įrašas LRT MEDIATEKOJE.

https://www.facebook.com/vartotojogidas

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close