captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Vartotojo gidas“: kaip išsirinkti kokybišką ir tinkamą aliejų?

Aliejų gamindami maistą naudojame kasdien. Nors tarp populiariausių vis dar išlieka saulėgrąžų ir rapsų aliejai, išbandome ir kitų augalinių aliejų: kokosų, sezamų, graikinių riešutų, linų, argano, abrikosų kauliukų, avokado, moliūgų sėklų, alyvuogių, raudonųjų palmių ir kitokių aliejų.

Kokiais kriterijais vadovautis perkant aliejų?

Kaip nustatyti, koks aliejus kokybiškas?

Kokį – rafinuotą ar nerafinuotą – rekomenduotų specialistai?

Kodėl vieni aliejai skirti kepimui, o kiti netinkami kaitinimui?

Ko ieškoti ženklinimo etiketėje?

Ką mums sako nurodytas aliejaus rūgštingumas?

Kodėl kartais vieni aliejai atrodo kartoko skonio, o kiti ne?

Ką vartotojui turi sakyti ilgas produkto vartojimo terminas?

Kaip iš gausybės aliejų rūšių išsirinkti gerą ir tinkamą pokalbis studijoje su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyr. specialiste Rita Sadūnaite, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus patarėja Ilona Drulyte.

Ved. Laima Ragėnienė.

„Vartotojo gidas“ spalio 26 d., trečiadienį, 14.05 val. per LRT RADIJĄ.

Laida kartojama spalio 26 d. 21.08 val. ir spalio 27 d. 02.05 val.

Laidos įrašas LRT MEDIATEKOJE.

https://www.facebook.com/vartotojogidas

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...