captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: buvę kauniečiai gamina išskirtinius sūrius

Ne iš karto buvę miestiečiai Jovita ir Audrius Jokubauskai ėmėsi gaminti sūrius. Audrius kantriai rinko žinias apie sūrių gamybą, mokėsi Lietuvoje ir Prancūzijoje. Perpratęs brandintų kietųjų ir kitokių sūrių gamybos paslaptis, su šeima apsigyveno Kabeliuose, Varėnos r., laiko avis, karvę ir gamina sūrius. Juos parduoda sostinės ir kitų miestų gyventojams.

Kauno rajone, Linksmakalnyje, erdviose patalpose ant stalų, lentynų rikiuojasi įvairių spalvų bei formų indai, kiti buitiniai akmens masės gaminiai. Ir ne bet kokie, o ekologiški. Daugelis jų yra lietuviams neįprastos mėlynos su taškučiais, dar vadinamos marmurine, spalvos. Kodėl juos kurianti Vilma Maksimavičienė, individualios veiklos keramikos įmonės savininkė, rinkosi nelengvą, bet jai priimtinesnį gamybos kelią?

Ved. Regina Montvilienė.

„Gimtoji žemė“ – trečiadienį, kovo 2 d., 06.07 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...