captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: pieno gamintojai ieškos sprendimų

Krizė pieno sektoriuje toliau gilėja, perdirbėjai toliau mažina pieno supirkimo kainas. Todėl pamažu iš pieno gamybos traukiasi smulkūs ir vidutiniai, kai kur net stambūs pieno ūkiai. Šalyje per metus sumažėjo beveik 13 tūkst. karvių. Kaip tokiomis sąlygomis ketina veikti Pieno gamintojų asociacija?
pienaslt.lt nuotr.
pienaslt.lt nuotr.

Savo veiklą prieš beveik du dešimtmečius pradėjusi Ignalinos r. Strigailiškio kaime, dabar bendrovė „Romnesa“ žinoma visoje Lietuvoje. Pradžioje kepė duoną ir pyrago gaminius, o vėliau – ir šakočius. Šiuo metu ji yra šakočių kepimo lyderė šalyje, šakočius gaminanti pagal 60 receptų, iš kurių populiariausi tradicinis ir trapusis. Prieš dešimtmetį tapusi Europos kulinarinio paveldo tinklo Rytų Aukštaitijos regiono nare, noriai dalijasi kulinarine patirtimi gaminant tradicinius savo krašto patiekalus, rengia edukacines „Parodomojo šakočio kepimo“ ir „Pieno kelias“ programas. Kas padėjo mažai kaimo kepyklėlei augti, atrasti užsienio rinkas?

Ved. Regina Montvilienė.

„Gimtoji žemė“ – ketvirtadienį, vasario 11 d., 06.07 val. per LRT RADIJĄ.

 

 

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...