captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Centas eurą augina“: ir blynas eurą augina

Per Užgavėnes visus kitus tradicinius šios šventės valgius nurungia blynai

Nors Užgavėnių meniu tradiciškai buvo labai įvairus, pastaruoju metu dominuoja blynai. Kodėl? Ar blynai patenka į kulinarinio paveldo patiekalų sąrašą? Blynų verslas Lietuvoje irgi populiarus. Jį kuria ir darbo netekę žmonės, ir pirminį kapitalą specialiai tokiam verslui užsidirbę užsienyje, ir iš užsienio parsivežę idėjų.

Ar sunku sukurti blynų verslą ir išsilaikyti rinkoje, kur konkurencija ne pati mažiausia?

Apie senoviškus Užgavėnių valgius ir blynų verslą diskutuos: Kulinarinio paveldo fondo direktorė Birutė Imbrasienė, „Bebro blyninės“ direktorė Elvyra Šiukštaitė, pirmojo Lietuvoje greito maisto blynų restorano savininkas Martynas Bauševičius ir mobilios blyninės „Neprisvilęs blynas“ Jurbarke savininkė Zita Kelpšienė.

Vedėja Rima Jakutytė.

„Centas eurą augina“ – antradienį, vasario 9 d., 15.05 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...