captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sodai“: daržovių sėklų pasirinkimo ypatumai

Vasario mėnesį, priklausomai nuo pastovios daržovių auginimo vietos, jau prasidės sėja.

Turintys šildomus šiltnamius paprikas sėja anksčiausiai – vasario pradžioje, nes daigai auga ilgiausiai. Pomidorai ir kitos daržovės sėjamos vėliau, bet dabar pats laikas pasirinkti sėklas, sužinoti apie selekcininkų naujoves. Kaip nepasiklysti sėklų įvairovėje ir pasirinkti geresnes, kaip patikrinti sėklų daigumą, suprasti žymėjimą, atsparumą ligoms? Paaiškins, į klausytojų klausimus atsakys bendrovių „Motyva“ ir „Jūsų sodui“, siūlančių sėklas ir mėgėjams augintojams, ir profesionalams, vadovai Žilvinas Rudys ir Petras Basalykas.

Įvairūs ekspertai teigia, kad maistui auginamuose daiguose yra iki šimto kartų daugiau fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, o tokie fermentai gerai veikia sveikatą ir lengvina virškinimą. Būtent dėl to daigai rekomenduojami visiems, kurie nori aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis, kurių poreikis didesnis žiemos metą. Daigai taip pat labai tinka paskaninti įvairiems patiekalams. Bene labiausiai žinomi saulėgrąžų daigai. Juose net iki 30 proc. baltymų, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų. Dar populiarūs pupelių, žirnių, brokolių, liucernos, lešių daigai. Sėklų minėtų kultūrų daigams dabar jau galima nusipirkti. O kaip tinkamai pasirinkti: ar geriau tiesiai iš augintojų pirkti, ar parduotuvėse, kaip daiginti? Paaiškins Aleksandro Stulginskio universiteto Žemės ūkio ir maisto mokslo instituto profesorė Honorata Danilčenko.                                              

Ved. Arvydas Urba.

„Sodai“ – penktadienį, sausio 22 d., 12.12 val., laida kartojama 21.08 val. per LRT RADIJĄ.

Kontaktai:  sodai@lrt.lt ; (8-5) 236 30 01; 868657248

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...