captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Vartotojo gidas“: kaip vasarą išvengti apsinuodijimų maistu?

Kur maisto produktus pataria pirkti specialistai ir kokius prekeivius geriau ignoruoti? Į ką reikėtų kreipti didesnį dėmesį prekybos vietoje? Kaip atpažinti, ar šaldyti produktai nebuvo atitirpę ir vėl užšaldyti? Ką reikėtų žinoti, ruošiant maistą iškylose?
BFL nuotr.
BFL nuotr.

Greitai gendantys maisto produktai vasarą gali tapti apsinuodijimo ar net žarnyno infekcinių ligų priežastimi. Kur maisto produktus pataria pirkti specialistai ir kokius prekeivius geriau ignoruoti? Į ką reikėtų kreipti didesnį dėmesį prekybos vietoje?  Kaip atpažinti, ar šaldyti produktai nebuvo atitirpę ir vėl užšaldyti? Ką reikėtų žinoti, ruošiant maistą iškylose? Kokie būdingi apsinuodijimo požymiai ir kada galima  įtarti infekciją?

Pokalbis studijoje su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja – valstybine maisto produktų inspektore Aušra Išariene ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėja Galina Zagrebneviene.

Ved. Laima Ragėnienė.

„Vartotojo gidas“ birželio 10 d., trečiadienį, 12.12 val., kartojama 21.08 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...