captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sveikata“: pavasaris atneša ir šventes, ir nusilpusį imunitetą

Kokių maistinių medžiagų paprastai gauname prie vaišių stalo daugiau per Velykas? K odėl valgome tiek kiaušinių?

Kokių maistinių medžiagų paprastai gauname prie vaišių stalo daugiau per Velykas? Pirmiausia – kodėl valgome tiek kiaušinių? Ši tradicijai likusi nuo pagonybės laikų – kiaušinis simbolizuoja naują pradžią, atgimusią gamtą, gyvybę, juk pavasaris po ilgos žiemos – tikras atgimimas. Dažniausiai jų mažiau stengiasi valgyti tie, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Bet visai atsisakydami tokių patiekalų galime susidurti su kita problema: cholino, medžiagos atsakančios už mūsų atmintį ir dėmesio koncentraciją, trūkumu. Dietologės komentaras.

Pavasario pradžia – labai apgaulingas laikas. Puolame nusimesti paltus, įsivaizduojame, kad galima užmiršti šalį ant kaklo. Besikeičiantis sezonas sukelia organizmui tam tikrą stresą ir sumažina jo atsparumą infekcijoms – skersvėjuose šaltas vėjo gūsis gali pakenkti, temperatūrų kaita, nusilpęs imunitetas. Sveiką gyvenseną propaguojanti Ksavera Vaištarienė patars, kaip pripratinti save prie orų kaitos ir kaip sustiprėti.

Maistinės skaidulos greitina maisto kelionę žarnynu, skaidulų turintį maistą turime ilgiau kramtyti – greičiau ateina sotumo jausmas ir nepersivalgome, maistinės skaidulos beveik neturi kalorijų, todėl jomis praturtinta mityba gali padėti numesti svorio.

(Laida kartojama.)

Ved. Rasa Pekarskienė.

„Sveikata“ – šeštadienį, balandžio 4 d., 11.05 val., kartojama balandžio 9 d. 15.05 val. per LRT RADIJĄ. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close