captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Ryto rasa krito“: kiek grybų reikia į barščius?

Kaip seniau būdavo vertinami grybai, kaip juos ruošta žiemai, kokius valgius greitosiomis ir išradingiau pagaminti gebėjo dzūkų, suvalkiečių ar aukštaičių šeimininkės?

Laidos rengėjos nutarė dar kartą su visais,į grybus ir grybavimą liaupsinančiais, kaip sakoma, vieną dūdą pūsti. Ir šįsyk net apsieiti be tautosakos ar mitologijos, o kalbėti apie visai praktiškus dalykus. Tiek grybų prisirinkus juk reikia kažką su jais daryti!?

Pasiaiškinti, kaip seniau būdavo vertinami grybai, kaip juos ruošta žiemai, kokius valgius greitosiomis ir išradingiau pagaminti gebėjo dzūkų, suvalkiečių ar aukštaičių šeimininkės, mums padės papročių, tikėjimų, mitybos ir kitų liaudies tradicijų žinovė Nijolė Marcinkevičienė. Ir tai jau žada kažką nauja, įdomaus… Išgirsite ir vieną kitą receptą, tai gal net popieriaus ir rašiklį pasiruoškite...

Vedėja Vida Šatkauskienė.

„Ryto rasa krito“ – rugsėjo 21 d., sekmadienį, 09.03 val. per LRT KLASIKĄ. Kartojama rugsėjo 25 d. 12.10 val.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...