captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: afrikinio kiaulių maro grėsmė ūkiui ir mėsos perdirbimo įmonei

Jurbarkietis Vytautas Giedraitis, per metus ūkyje išauginantis apie 3 tūkst. kiaulių, pats perdirbantis kiaulieną ir parduodantis produkciją, ypač sunerimęs dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės. Šernai, potencialūs grėsmingos ligos platintojai, maždaug už 100 metrų nuo Vertimų kaime esančios kiaulių fermos naktimis knaisioja pievas.

Jurbarkietis Vytautas Giedraitis, per metus ūkyje išauginantis apie 3 tūkst. kiaulių, pats perdirbantis kiaulieną ir parduodantis produkciją, ypač sunerimęs dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės. Šernai, potencialūs grėsmingos ligos platintojai, maždaug už 100 metrų nuo Vertimų kaime esančios kiaulių fermos naktimis knaisioja pievas.

Kėdainių rajono ūkininkai Ugnė ir Donatas Vaiteliai – jauni žmonės, augina dvi mažas dukreles. Specializuotame mėsinės galvijininkystės ūkyje darbų per akis. Tačiau jo šeimininkai suranda laiko prasmingai pailsėti, pakeliauti, turi širdžiai mielų užsiėmimų.

Sakoma, kad medus – ir vaistas, ir maistas. Neturintys savo bičių paprastai jį vartoja kaip vaistą. Medus ant bitininkų stalo neabejotinai dažnesnis. Kai kurių jų namuose jis naudojamas ir nekasdienišką patiekalą paskaninti ar pasidaryti kokį nors išskirtinį valgį. Žinomo anykštėno bitininko Alberto Žarskaus žmona Albina tvirtina, kad medus labai tinka net ir... silkę pagardinti.

Ved. Algirdas Steponavičius.

„Gimtoji žemė“ – antradienį, rugsėjo 9d., 06.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...