captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: žemdirbių nuotaiką per pjūtį gadina kainos

Šiais metais kiek anksčiau nei įprasta prasidėjusi javapjūtė įgauna pagreitį. Žemdirbiai daug kur baigia nuimti žieminių rapsų derlių, kombainai jau sukiojasi kviečių laukuose.
Sekunde.lt nuotr.
Sekunde.lt nuotr.

Žymiai anksčiau subrendo javai ir Šakių r. Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje. Dabar jų derlių doroja 4 kombainai. Žiemkenčių derlius šiek tiek mažesnis negu ankstesniais metais, bet labiausiai žemdirbius liūdina mažos supirkimo kainos.

Šilalės r. Lingiškės kaime ūkininkai Laima ir Imedas Monkai žemės turi nedaug, – vos 3 ha, dar šiek tiek nuomoja, tačiau sukūrę savo šeimos verslą. Jų mėsos perdirbimo verslas, skirtingai nuo daugelio panašių Lietuvoje, sėkmingai gyvuoja, o šiame ceche pagamintos produkcijos žmonės atvažiuoja pirkti į namus. Kur slypi jų verslo sėkmė?

Vasarą žmonės dažnai iškylauja gamtoje ir paprastai kepa įvairius mėsos gaminius. Greitai gendantys maisto produktai ypač šiomis dienomis, termometrui stulpeliui perkopus 30 laipsnių, gana dažnai tampa apsinuodijimų priežastimi. Kuo reikėtų pasirūpinti, kad poilsis gamtoje nesibaigtų rimtais negalavimais, pataria Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė.

Ved.  Regina Montvilienė.

„Gimtoji žemė“ antradienį, rugpjūčio 5 d., 06.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...