Savaitgalį Argentinos sostinėje buvo pagerintas picų kepimo rekordas. Per 12 valandų buvo iškepta daugiau kaip 11 tūkst. picų ir pagerintas iki šiol buvęs rekordas, pasiektas Italijos picų kepėjų.
12 val. Argentinos sostinėje kepėjai stengėsi pagaminti ne kuo skanesnę picą, bet kuo jų daugiau. Šiam rekordui pasiekti reikia organizuoto pasiruošimo – vieni žmonės gamina tešlą, kiti ruošia ingredientus, dar kiti kepa ir deda į dežutes.
„Italijoje pasiektas rekordas – 10 tūkst. 65 picos. Šiandien bandysime iškepti 11 tūkst. per 12 valandų. 8 val. ryto iškepėme pirmą picą, bet ruoštis pradėjome vakar“, – sakė Argentinos picų kepėjų federacijos prezidentas Manuelis Cargo.
Ruoštis tikrai reikėjo, nes norint iškepti daugiau kaip 11 tūkst. picų, reikia didelio kiekio ingredientų. Pasiekti rekordui buvo sunaudota daugiau kaip 3 tūkst. kilogramų miltų, 3 tūkst. kilogramų mocarelos ir daugiau kaip 3 tūkst. litrų pomidorų padažo.
Be picų rekordo, čia taip pat buvo pasiektas empanadų kepimo rekordas – per 8 val. iškepta 11,5 tūkst.
Rekordus pavyko pagerinti picų ir empanadų kepimo srityse. Visi pagaminti patiekalai buvo parduoti, o surinktus pinigus picų kepėjai žada atiduoti pasirinktai labdaros organizacijai.