Gera kava galima vadinti tą, kuri tiesiog teikia malonumą, tačiau tai būtinai turi būti šviežias produktas. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako kavos entuziastas, kavos manufaktūros įkūrėjas Emanuelis Ryklys.
Šviežiai skrudinta kava, ypač ką tik sumalta, pasak E. Ryklio, skleidžia stiprų kvapą, o vėliau kvapo intensyvumas mažėja – ne šviežios kavos galite išvis neužuosti.
„Funkciškai [nešviežios kavos gėrimas] veiks, liks ir kažkokie sunkūs skoniai, bet tai nebedžiugins taip, kaip galėtų“, – aiškina pašnekovas.
Jis pataria renkantis kavą atkreipti dėmesį į jos skrudinimo datą – jei kava šviežia ir turime žinių, kaip ją paruošti, E. Ryklio teigimu, nuostabiu kavos puodeliu galima mėgautis net namuose.
Visas pokalbis apie kavą – įraše.