Veidai

2017.05.29 09:33

Maisto tinklaraštininkė pasiūlė sveikesnių naminių ledų receptą

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2017.05.29 09:33

Klasikiniai naminiai ledai gaminami iš kiaušinių trynių ir riebios grietinėlės. Tai – labai riebus desertas, todėl tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė siūlo naujai pažvelgti į ledus ir pasigaminti liesesnį, bet maistingą naminį desertą karštoms vasaroms dienoms.

Šiems sveikesniems ledams nereikia specialaus ledų aparato, todėl juos išties paprasta gaminti. Pakanka turėti ledų formelių.

Šerbetą lengva pasigaminti iš šaldytų uogų, sumaišytų su graikišku jogurtu, arba naudojant kokosų grietinėlę. Vietoj įprasto cukraus tinklaraštininkė siūlo naudoti įvairius natūralius sirupus: klevų, datulių, granatų, vynuogių arba šviežią medų.

Naminiams braškiniams ledams jums reikės:

300 gramų šviežių braškių

6 šaukštų klevų sirupo

Indelio graikiško jogurto

Kaip gaminti sveikesnius ledus – laidos įraše.