Veidai

2020.04.07 13:20

Per karantiną Holivudo žvaigždės karaliauja virtuvėje ir dalijasi savo receptais

LRT.lt2020.04.07 13:20

Holivudo aktorės ir scenos divos taip pat laikosi karantino, o pasilikusios namuose laiko veltui nešvaisto – jos sukasi virtuvėje, o savo receptais mielai dalijasi su sekėjais socialiniuose tinkluose. Pavyzdžiui, kol aktorė Natalie Portman dalijasi veganiškų patiekalų idėjomis, jos kolegė Jennifer Garner kepa pyragus ir bandeles.

Veganiškos mitybos principų besilaikanti aktorė Natalie Portman ne tik pasidalijo nuotrauka iš savo virtuvės, bet ir paragino visus, turinčius galimybių, paaukoti paramos organizacijoms, prisidedančioms prie gerų darbų koronaviruso pandemijos metu.

View this post on Instagram

Thank you @chefjoseandres and @wckitchen for distributing nutritious meals to children who rely on their schools for food. To show my support, I wanted to share one of my favorite meals with you all: leeks and homemade croutons. Visit @wckitchen or my Stories to learn how you can help those most affected by this pandemic. #recipesforthepeople Recipe: 1. Trim the tops and roots off the leeks and wash well. 2. Add trimmed and washed leeks to a pot of boiling water and add salt. 3. Boil the leeks for 20-30 minutes or until they are very soft. 4. For croutons, cut vegan brioche into cubes, cover with olive oil & put in oven at 350 until brown. 5. For vinaigrette mix olive oil, red wine vinegar, grain mustard, and salt. 6. When the leeks are ready, top with croutons and homemade dressing. If you are able to, please consider supporting organizations doing good work right now. We’ve been donating to @wckitchen, @savethechildren, @UCLAhealth’s COVID-19 fund, and @childrensla’s Patient Family Assistance fund, giving travel and food vouchers to families who need help. Visit my stories to learn about other organizations fighting this pandemic.

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

N. Portman pasidalijo ir gaminamo patiekalo recerptu: „Nupjaukite porų viršūnes bei šaknis. Porus gerai nuplaukite ir susmulkinkite, tuomet suberkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 20-30 min. arba kol porai suminkštės. Į kubelius supjaustykite veganišką duonelę, aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į orkaitę, kepkite kol paruduos. Pasigaminkite užpilą – sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, garstyčių rūdelių ir druskos. Kai porai bus paruošti, supilkite skrudintus kubelius ir apipilkite padažu.“

Prieš tai aktorė pasidalijo ir dar vienu receptu. „Pabandykite pasigaminti burokėlių ir bulvių salotas. Beje, po burokėlių likusį skystį galėsite panaudoti kaip makiažo priemonę vaikams. Linksmas faktas: pirmajame filme, kuriame vaidinau, „Leon“, makiažo meistrė nenorėjo manęs grimuoti tikra kosmetika, nes man tebuvo vienuolika. Todėl vietoj lūpdažio ir skaistalų ji naudojo burokėlių sultis“, – prie pasidalinto vaizdo įrašo rašė aktorė.

Ji siūlo išvirti bulvių ir burokėlių (atskiruose induose), o virtas daržoves supjaustykite ir sumaišykite. Padažui sumaišykite valgomąjį šaukštą garstyčių grūdeliais, įdėkite truputį itin smulkiais galbalėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių, šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, užpilkite truputį raudonojo vyno acto ir alyvuogių aliejaus. Tada padažą pilkite ant burokėlių ir bulvių.

View this post on Instagram

If you’re in need of a recipe, try making this beet and potato salad. It’s one of the easier recipes and if you save the beet cooking liquid, you can use it as natural kid makeup afterwards. Fun fact: On my first movie, Léon, the makeup artist didn’t want to use real makeup on me since I was only 11... so she used beet juice as lipstick and blush! Recipe: 1. Boil 1 cup beets, 1 cup russet potatoes in two separate pans; remove when tender (usually after ~20 minutes). 2. Slice boiled potatoes and beets into cubes and then mix together in a bowl. 3. For dressing, mix together 1 tbsp of whole-grain mustard, 1-3 tbsps of sliced cornichons (gherkin pickles), finely chopped shallots, and a splash of red wine vinegar and olive oil. Mix into a jar and add to beet and potato salad bowl.

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

O aktorė Jennifer Garner karantiną pavertė smagia pramoga – paskelbė, kad savo „Instagrame“ kuria Įsivaizduojamą kulinarinį šou (Pretend Cooking Show). Ji kepa bandeles, keksiukus, duoną ir taip sakosi norinti palepinti savo vaikus. Savo socialiniame tinkle ji mielai dalijasi ne tik nuotraukomis, bet ir receptais.

J. Garner rekomenduojami keksiukai. Reikės:
– 3 puodeliai pasukų;
– 2 šaukštai aktyvių sausų mielių;
– 3 šaukštai nesūdyto sviesto;
– 3 šaukštai medaus;
– 6 puodeliai miltų;
– 1/4 puodelio cukraus;
– 1/2 šaukštelio košerinės druskos;
– 1 puodelio kukurūzų miltų.

View this post on Instagram

At the top of the comfort food list around here: @huckcafe’s Homemade English Muffins. There is a fresh batch quickly disappearing from my counter and I thought you might like them, too. I am reposting my own #PretendCookingShow (is that even allowed?) I was thinner then, but am happier now. 😊 (Quarantine note: if your pantry looks sketchy— milk with vinegar/lemon juice = buttermilk. And All-Purpose flour works A-OK here.) XXX P.S. why the obsession with protecting yeast? I’m so sorry. 🙈♥️ . Huckleberry Cafe’s English Muffins recipe (by @zoenathanloeb): 3 cups buttermilk 2 Tbsp active dry yeast 3 Tbsp unsalted butter 3 Tbsp honey 6 cups bread flour 1/4 cup sugar 4 1/2 tsp kosher salt 1 cup cornmeal . 1. Warm 1 1/2 cups buttermilk in saucepan, but do not boil. Place remaining 1 1/2 cups cold buttermilk in bowl of stand mixer with yeast and whisk to combine. Add warm buttermilk to cold buttermilk mixture and whisk to blend. Add butter, honey, bread flour, sugar, and salt and mix on low speed with dough hook for 1 min, until dough comes together. Increase speed to med-high and work dough for about 2 mins until smooth. . 2. Transfer dough to greased bowl, cover with plastic wrap, refrigerate for 1 hour. . 3. Sprinkle 1/2 cup of cornmeal on a clean work surface and dump dough onto it. Sprinkle 1/4 cup of cornmeal on top of dough and flatten into a disk with 1 inch thickness. . 4. Sprinkle last 1/4 cup cornmeal onto a sheet pan. Cut English muffins from the dough with 3 inch round cutter. Cut them as closely as possible, minimizing the amount of scraps — you cannot combine and reroll this dough. 😬 . 5. Arrange muffins, 1 inch apart, on sheet pan. Allow to rise for 1 hour at room temperature, or refrigerate overnight and allow to rise for 1 hour in the AM. 🙋🏻‍♀️ . 6. Preheat oven to 350°F. When oven is hot, heat ungreased griddle or large cast-iron pan over med-high heat. Jen tip: 275°F for the temperature of your griddle! . 7. Drop muffins onto griddle for about 1 minute on each side, until golden brown. . 8. Return muffins to sheet pan and immediately bake for 8-10 minutes (I find closer to 12 mins for me! 🤷🏻‍♀️), until they feel light. . 9. Yum! So yum.

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

„Puode sušildykite pusantro puodelio pasukų, bet nevirkite. Likusias pasukas šaltas dėkite į plaktuvo indą ir sumaišykite su mielėmis. Tada supilkite pašildytas pasukas ir vėl gerai išmaišykite. Tada įdėkite sviesto, medaus, miltų, cukraus ir druskos bei suplakite tešlą. Ją perpilkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite apie valandą.

Ant švaraus stalviršio išberkite kukurūzų miltus ir ant jų minkykite tešlą. Ant skardos dar pabarstykite kukurūzų miltų ir suformuokite bandeles ir išdėliokite palikdami tarpus. Tada palaukite, kol bandelės iškils. Bandeles galima po minutę apkepti, kad pasidarytų aukso spalvos, o tada maždaug 12 min pašauti į orkaitę“, – savo receptu dalijosi aktorė.

Atlikėja Pink taip pat nusprendė, kad karantinas – puikus metus prisiminti savo kulinarinius gebėjimus. Ji pasidalijo vaizdo įrašu, kaip minko tešlą ravioliams. „Tiek streso! Viskas blogai. Taigi gaminu raviolius“, – vaizdo įraše kalba atlikėja.

Pink vėliau pasidalijo nuotraukoje, kurioje gamina ne ji, o jo dukra Willow. „Ji gamina brazilišką duoną, dėvėdama netikrus akinius. Ji beveik kaip aš, tik šaunesnė“, – rašė Pink.

Kepinius mėgsta ir pati atlikėja. Ji taip pat dalijosi savo keptų sausainių nuotrauka.

View this post on Instagram

Today’s bake

A post shared by P!NK (@pink) on

Taip pat skaitykite