Veidai

2020.03.02 20:11

Knygą pristačiusi Agnė Grigaliūnienė: meilė sau neturi būti išreikšta kalnu maisto lėkštėje

Eimantė Juršėnaitė, LRT.lt2020.03.02 20:11

„Per daug kartų pralaimėjau kovą su viršsvoriu. Vis dar esu kelyje į tikslą, bet jau dabar jaučiuosi nepalyginamai geriau nei prieš kelis metus, kai buvau gerokai stambesnė“, – pristatydama pirmąją savo knygą „#Agnėsketo... ir kiti receptai“ kalbėjo renginių organizatorė ir laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė, pasidalijusi savo istorija.

„Knygos pristatymo renginiui pasirinkome pirmadienį, juk visi mitybos planai ir visos dietos pradedamos nuo pirmadienio,“ – šypsojosi autorė, pirmojoje savo knygoje pasidalijusi asmenine savo istorija ir papasakojusi apie ilgą kelią, ieškant sveikesnės, nekankinančios ir tuo pačiu gardžios mitybos sistemos.

Agnė neslepia, kad yra išbandžiusi įvairių dietų, tik sako, kad svoris dažniausiai vis tiek sugrįždavo. „Esu per daug kartų pralaimėjusi kovoje su viršsvoriu. Vis dar esu kelyje į galutinį savo tikslą, bet jau dabar jaučiuosi nepalyginamai geriau nei prieš kelis metus, kai buvau gerokai stambesnė, o dar savo viršsvorį ir neigiau, kaip, mano manymu, daro nemažai žmonių“, – pasakojo A. Grigaliūnienė.

Neseniai internete ji pasidalijo ir dviem nuotraukomis, kurias, kaip autorė rašo pirmuosiuose savo knygos puslapiuose, skiria 4 metai ir 30 kg. Antroji nuotrauka daryta praėjus pusantrų metų po to, kai Agnė pradėjo laikytis protarpinio badavimo principų, porą mėnesių laikėsi ketogeninės mitybos principų.

View this post on Instagram

Neigimo būsena. Joje gyvena labai daug mūsų. Dabar jau tai žinau, nes ir pati ten buvau, kaip sakoma. “Nieko nevalgiau, storėjau nuo oro, mane mylėjo juk ir tokią, ir apskritai, juk svarbiausia visai kiti dalykai, o ne kūnas juk”. Kaip jau ir žadėjau - pradedu dalintis mintimis ir įspūdžiais savo kelio sveikesnio gyvenimo link. Jei net ir banalus šis “prieš ir po” vizualas, bet - jis paveikus. Pirmiausia man pačiai. Nes, tiesą pasakius - TOS Agnės nuotraukų daug neturiu, bent jau pati. Dėl labai paprastos priežasties - tuo metu nelabai aš norėjau fotografuotis, arba fotografuodavausi taip, kad atrodyčiau visaip kaip mažesnė. Būdų turėjau visokių, nes patirtis televizijoje mane daug ko išmokė. O dar ir rengtis mokėjau visada, beveik. Tad - kokia bebūtų kūno būsena ir situacija - visada galėjau atrodyti bent truputį dailiau. Taip jau atsitiko, kad ištikus artėjančiam keturiasdešimtmečiui galvoje iškilo daaaaug klausimų, gyvenime - ne viena kebli protui ir širdžiai situacija - viską sprendžiu iki šiol. Pradėjau nuo apsilankymų pas psichologą - tai šiaip - tikroji meilės sau apraiška - tvarkytis galvą ir jausmus. Sesijų pasekoje, plius sutiktų teisingų žmonių su teisingu požiūriu į sveikatą rezultatas - dar didesnė meilė sau: sportas ir visiškai pakeista mityba. Dar vis nedrąsu vadinti tai visiškai tikrąja KETO mitybos sistema, nes dar daug turiu visko ištyrinėti ir savo atradimais su Jumis pasidalinti. Bet drąsiai savo mitybą galiu pavadinti LOW CARB DIET - aš nevalgau pridėtinio cukraus, miltų produktų, vaisių. Jei dar per atostogas būčiau atsisakiusi alko - jau būčiau pasiekusi savo galutinio tikslo stotelę. Aš valinga, bet ne geležinė :) Koks tikslas? Visų pirma sveikata ir energija. Paskui - dirbant renginių sferoje, vedant juos bei turint radijo laidą - tikslas, aišku, kad yra ir dailenės formos. Kodėl tuo dalinuosi? Visų pirma dėl to, kad kasdien sulaukiu moterų klausimų, ką darau, kad taip gražėju. Visų antra - maistas man visuomet buvo labai įdomu, jau veik dešimt metų gaminu namiškiams ir draugams skanėstus, visų trečia - pakeitus mitybą ir matant pokyčius - visa tai pasidarė DAR įdomiau. (Toliau mano FB paskyroje)

A post shared by Agnė Grigaliūnienė (@grigaliunieneagne) on

„Savo socialinės erdvės paskyrose gavau begales, sakyčiau, net elementarių klausimų, susijusių su maistu. Supratau, kad žmonėms norisi žinoti ir norisi keisti savo mitybą. Tačiau apie tai kalbu labai atsargiai – kiekvienas turime surasti savo kelią. Aš atradau formulę, kuri tinka man. Tačiau nusprendus laikytis ketogeninės mitybos būtina pasitarti su medikais ir atliktų reikiamus tyrimus. Ketogeninė mityba turi tikti žmogui, nes kitaip gali ne tik padėti, bet ir pakenkti.

Taigi nenorėjau, kad ši knyga būtų tik mano virtuvės istorija ir į komandą pasikviečiau profesionalius ekspertus bei išleidau receptų knygą, pastiprintą medikų žiniomis. Esu labai dėkinga visiems savo knygos bendražygiams“, – sakė A. Grigaliūnienė.

„#Agnės keto...ir kiti receptai“ parengta bendradarbiaujant su dietologu Edvard Grišin ir sporto mediku Juozu Jankausku, praturtinta ir keto kepinių receptais, kuriuos knygai specialiai kūrė „Patore sesės“ kepyklos Vilniuje bendraįkūrėja Lina Kalinauskaitė.

„Filosofiškai žvelgiant, ši knyga yra ir apie sąmoningumą. Mano sąmoningumas gyvenime prasidėjo nuo sąmoningesnio turinio lėkštėje, paskui jis išplito į daugelį kitų dalykų – kai nesijauti apsunkęs, turi daug daugiau jėgų, kurių pakanka ne tik kelionei iš darbo, bet ir pasivaikščiojimams miške, kelionėms, naujiems pomėgiams. Fizinis ir psichologinis lengvumas padeda turėti kokybiškesnį gyvenimą, ko linkiu ir knygos skaitytojams“, – kalbėjo A. Grigaliūnienė.

Nors svarbiausia energija ir gera savijauta, anot autorės, svoris taip pat nėra paskutinėje vietoje. „Sutinku, kad turime mylėti save tokius, kokie esame, tačiau meilė sau neturi būti išreikšta kalnu lėkštėje. Geriau tegul meilė sau būna parodoma papildoma valanda bevaikštant mišku su vaikais, ar, pavyzdžiui, kaip yra mano atveju, skvošo aikštelėje“, – portalui LRT.lt sakė A. Grigaliūnienė. Be to, kaip rašoma knygos viršelyje, gyvenimas gali ir turi būti skanus visomis prasmėmis, tereikia tuos skonius atrasti.

Knygos pristatymo vakare viešbučio „Pacai“ restorane „Muros“ dalyvavo būrys Agnės bičiulių, verslo, televizijos ir šou pasaulio atstovų: Darius Mockus ir Ina Mockienė, Rolandas Viršilas ir Auksė Viršilienė, Rolandas Valiūnas ir Renata Valiūnienė, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Beata Tiškevič, Toma Vaškevičiūtė ir kiti. Svečiai ragavo specialiai pagal ketogeninės ir mažai angliavandenių turinčios mitybos principus sukurto meniu patiekalų.

Vakaro akimirkos – nuotraukų galerijoje.

Taip pat skaitykite