Veidai

2019.10.29 14:46

Beata Nicholson ruošiasi Helovinui – papasakojo, kaip skaptuoja moliūgą

LRT.lt2019.10.29 14:46

Artėjant Helovinui televizijos ir radijo laidų vedėja, žurnalistė ir knygų autorė Beata Nicholson savo socialiniuose tinkluose pasidalijo keliais patarimais, kaip išpjaustyti moliūgą.

Kadangi pagal vaikų pageidavimus vis tenka išpjaustyti moliūgų, ji papasakojo, kas pasiteisino jai ir pasidalijo keliomis gudrybėmis, kurios bus naudingos visiems.

– Rinkitės didesnį moliūgą. (Geriau, kad būtų didelis ir lengvas, tada reiškia, kad viduje vėjai siaučia (bus paprasčiau viską padaryti).

– Peilių reikės, bet imkite mažiukus. Taip pat reikia šaukštų, labai gerai, jei šaukštas didelis.

– Pageidautinas didelis dubuo. Geriausia – du, į vieną minkštimą ir membranas, kurios laiko sėklas. Sėklas galite išsidžiovinti orkaitėje, paskrudinti ir traiškyti ilgais rudens vakarais. Kitas dubuo tegul būna sriubai, ten dėsite išplonintą moliūgo mėsą ir tai, ką išpjaustysite. Puiki sriuba pavyks.

Taigi, pradedam taip:

1. Apipjaunam kepurę (tiesiog pjaunam ir nuimam kaip beretę).

2. Dabar sunkiausia dalis – išskobti vidų. Geriausia tai padaryti šaukštu.

3. Vidų išdailinam, sieneles truputį paploninam, jei turite kantrybės. Ką išskaptuosite – į sriubos dubenį.

4. Galite nusipiešti akis, burnas, antakius ar raštus, kad būtų tiksliau. Paprasčiausia flomasteriu, bet nebūtina. Išsipjauna ir taip.

5. Dėkite žvakę į vidų ir kai tems, uždekite. Pamatysite, kaip smagu ir mažam, ir dideliam.

View this post on Instagram

#moliūgųpjaustymas #moliūgai #beatosvirtuvė Kadangi pagal vaikų pageidavimus vis tenka išpjaustyti moliūgų tai gal ir jums pravers kažkada esu surašius trumpai kas man pasiteisino — – Rinkitės didesnį moliūgą. Geriau, kad būtų didelis ir lengvas, tada reiškia, kad viduje vėjai siaučia (bus paprasčiau viską padaryti). – Peilių reikės, bet imkite mažiukus. Taip pat reikia šaukštų, labai gerai, jei šaukštas didelis. – Pageidautinas didelis dubuo. Geriausia – du, į vieną minkštimą ir membranas, kurios laiko sėklas. Sėklas galite išsidžiovinti orkaitėje, paskrudinti ir traiškyti ilgais rudens vakarais. Kitas dubuo tegul būna sriubai, ten dėsite išplonintą moliūgo mėsą ir tai, ką išpjaustysite. Puiki sriuba pavyks. Taigi, pradedam taip: 1. Apipjaunam kepurę (tiesiog pjaunam ir nuimam kaip beretę). 2. Dabar sunkiausia dalis – išskobti vidų, geriausia tai padaryti šaukštu. 3. Vidų išdailinam, sieneles truputį paploninam, jei turite kantrybės. Ką išskabtuosite – į sriubos dubenį. 4. Galite nusipiešti akis, burnas, antakius ar raštus, kad būtų tiksliau. Paprasčiausia flomasteriu, bet nebūtina. Išsipjauna ir taip. 5. Dėkite žvakę į vidų ir kai tems, uždekite. Pamatysite, kaip smagu ir mažam, ir dideliam .... Nuotrauka ne iš vakar, bloge tiek apie moliūgus prirašius kad net nežinau kurį čia rekomenduot tai įdėsių vieną seniausių, tokį visai retro, parašytą prieš 11 metų!!! Tais laikais nebuvo nei facebuko nei instagramo 😆😆😆 gyvenom ir tada kažkaip, nuoroda profilyje https://www.beatosvirtuve.lt/beata/moliugu-sriuba/

A post shared by BeataNicholson (@beatanicholson) on

Beje, jei nežinote, kokią sriubą pasigaminti – Beata yra pasiūliusi net du moliūgų sriubos variantus. Vienas, kuriame vos keli produktai, labai patiks vaikams, o kitas, įkvėptas Azijos virtuvės, patiks aštraus maisto gerbėjams.

„Namų virtuvės hitas“: du moliūgų sriubos variantai

Jei nenorite sriubos, iš moliūgo galite pasigaminti ir ką nors kita, pavyzdžiui, čanachus.

Namų virtuvės hitas: čanachai
Beatos virtuvė 45 laida

Taip pat skaitykite