Veidai

2019.06.05 14:32

Vytaras Radzevičius pradžiugino praeivius: ne tik vedė LRT RADIJO laidą, bet ir virė tailandietišką sriubą

Gertrūda Stripeikytė, LRT.lt2019.06.05 14:32

Pasirodo, ir vesti radijo laidas, ir virti egzotiškas sriubas galima tiesiog lauke. LRT RADIJO laidos „Pasaulio puodai“ vedėjas, keliautojas Vytaras Radzevičius Vilniaus Saltoniškių gatvėje trumpam įsikūrusioje radijo studijoje ne tik kalbino pašnekovą tiesioginiame eteryje, bet ir tuo pačiu metu virė sriubą, kurią vėliau išdalijo praeiviams.

LRT RADIJAS vasarą persikėlė į lauką – iš skirtingų miesto vietų laidas lauke šią savaitę transliuoja gyvai. Pirmą kartą laidą „Pasaulio puodai“ gryname ore trečiadienį vedė ir V. Radzevičius. Tačiau jis sau išsikėlė ir dar vieną iššūkį – lauke išvirti tailandietišką „Tom Yum“ sriubą su kokosų pienu ir krevetėmis.

„Tiesiog sugalvojau, kad būtų įdomu padalinti žmonėms sriubą, o kol vyksta laida, aš ją virčiau. Tik buvo didelis vėjas, man truputį blaškė karštį, užtruko šiek tiek ilgiau“, – samčiu maišydamas milžiniškame puode verdančią sriubą portalui LRT.lt sakė V. Radzevičius.

„Tai tailandietiška „Tom Yum“ sriuba – turbūt populiariausias tailandietiškas patiekalas pasaulyje. Ji būna su krevetėmis, vištiena, žuvimi. Aš pasirinkau gaminti su krevetėmis. Tiesa, ne visus ingredientus gavau, nes visi išpirkę kalendras Vilniuje. Tikiuosi, kad skonis dėl to nenukentės“, – pridūrė jis.

V. Radzevičius sakė, kad šią sriubą gaminti jam labai patinka, nes ji atitinka jo skonį – aitroka, lengvai paruošiama ir neapsunkina skrandžio. Jis pasakojo, kad gaminti mėgsta dažnai, o jo namų virtuvėje susipina skoniai iš viso pasaulio.

Kalbėdamas apie patirtį radijo laidą vesti lauke, V. Radzevičius sakė, kad tai – smagus radijo formatas. „Žmonės gali pamatyti tiesioginę transliaciją iš bet kurios vietos ir pamatyti, kaip viskas atrodo. Ne visi patenka į radijo stotis. Šiandien taip pat mačiau, kad buvo susidomėjimas – žmonės eina, fotografuoja, šypsosi, nes, tikriausiai juokingai atrodo“, – šypsojosi V. Radzevičius.

Išviręs sriubą jis ją pilstė į dubenėlius ir dalijo susidomėjusiems praeiviams. Šie dėkojo ir gyrė egzotišką sriubos skonį.

Laidos vedėjas sutiko pasidalinti svarbiausiu savo kulinariniu patarimu. Pasak jo, į virtuvę niekuomet nereikėtų neštis neigiamų emocijų.

„Niekada nereikia eiti prie puodų susinervinus ar blogos nuotaikos, nes niekas nesigaus, bus neskanu. Pagrindinis ingredientas – gaminti su gera nuotaika, su meile ir neišlieti savo blogų emocijų į puodą“, – portalui LRT.lt sakė jis.

V. Radzevičius tikino, kad lauke dirbti dar įdomiau nei studiijoje: „Tada gauni atgalinį ryšį, matai, kaip žmonės reaguoja. Man džiugu, kad jie šypsosi, tai reiškia teigiamas emocijas. Smagu pamatyti tuos žmones, kurie ateina, pasiklauso, skuba į darbą. Esi gyvas tarp gyvų.“

Visą sezoną transliuojama V. Radzevičiaus laida „Pasaulio puodai“ įkvepia ir jį patį – sakė išgirdęs daugybę įdomių istorijų.

„Labai noriu padėkoti savo pašnekovams, kurie man davė labai daug žinių, papasakojo įdomybių. Labai mėgstu kalbinti apie maistą istorikus, kurie užsiima tyrimais. Taip pat žmones, kurie keliauja po pasaulį ir yra daug patyrę maisto gamyboje. Dėka tų žmonių, atrodo, pats atsidūriau įdomiose vietose, pats patyriau visokių dalykų. Tikiuosi, ir laidos klausytojai jautė tą patį. Man pačiam labai įdomu – jei nebūtų, kažin ar vesčiau tokią laidą“, – tikino V. Radzevičius.