Keliolika žymiausių Prancūzijos kulinarijos meistrų nutarė visuomenę supažindinti su aukštąja virtuve. Pirmąkart Paryžiuje surengta gurmanų šventė „Skonis“.
Keliolika žymiausių Prancūzijos kulinarijos meistrų nutarė visuomenę supažindinti su aukštąja virtuve. Pirmąkart Paryžiuje surengta gurmanų šventė „Skonis“.
Keturiolika daugybe MIchelin žvaigždžių įvertintų virtuvės šefų kuriam laikui paliko savo prabangias sales ir įsikūrė mugėje Paryžiaus centre. Jie prigamino daugybę mažų prabangių patiekalų porcijų, kad lankytojai galėtų paragauti visko po truputį. Už tai prie įėjimo teko mokėti nuo 30 iki 50 eurų. Svečiai, eidami aplink, atsiskaitinėjo talonais. Norinčiųjų paragauti aukštosios virtuvės patiekalų buvo daug.
„Žiniasklaidoje dabar daug kalbama apie gaminimą, todėl daugėja žmonių, kuriems rūpi geras maistas, kuriuos domina moderni virtuvė. Net mėgėjai kartais pagamina neįtikėtinų dalykėlių“, – sakė mugės rengėjas Alexanderis Petitas.
Vien per vieną vakarą maisto šventėje pabuvojo pustrečio tūkstančio žmonių.
„Lašiša su ikrais labai pikantiška. Reikia daugiau laiko, porcijos labai mažos, taigi tai – tikras mėgavimasis“, – sakė paryžietė Alice.
Pirmoji rinktinio maisto mugė buvo surengta Londone prieš gerą dešimtmetį, tuomet savo meistriškumą publikai pristatė trys aukštos klasės restoranai. O Paryžiuje tokia Šventė surengta pirmą sykį.