captcha

Jūsų klausimas priimtas

Laidoje „Mano mama gamina geriau“ – virtuvės įrankis, kurio norėtų ir „Stiklių“ bendraturtis

Košė su bulvių tarkiais, bet be bulvių tarkių ir neiškepti, bet traškantys svogūnai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Mano mama gamina geriau“ dalyvių klaidos gaminant pagal savo mamų receptus. Operos solistei Ievai Prudnikovaitei ir renginių vedėjui Linui Lapėnui teko sugrįžti į vaikystę ir paisyti mamų nurodymus – vis dėlto tik vienas patiekalas pelnė maisto kritiko Romo Zakarevičiaus simpatiją.
E. Blaževič/LRT nuotr.
E. Blaževič/LRT nuotr.

Dvi poros – buvęs „Žuvėdros“ šokėjas, renginių vedėjas L. Lapėnas ir jo mama Regina bei operos solistė I. Prudnikovaitė su mama pianiste Nijole priėmė iššūkį ir pasirengė parodyti, ką moka geriausio.

Pirmasis LRT studijos virtuvėje pasirodė L. Lapėnas, kuris prieš gamindamas prisiminė skaudžią patirtį. „Kai buvau vaikas, užsimečiau verdančių virtinukų puodą. Bet išmokau, kaip juos gerai išvirti“, – tikina L. Lapėnas.


E. Blaževič/LRT nuotr.

Šeimos dueto patiekalas – mamos Reginos skumbrės salotos. L. Lapėnas juokavo, kad, kai atvažiuoja giminės, mama tokių prigamina visą vonią.

Renginių vedėjas atskleidė, kad vaikystėje buvo itin išrankus maistui ir daug ko nevalgydavo: „Sesė nuo saldainių net šokoladą nukramtydavo, nes man nepatiko. O dabar viską valgau.“

Pagal laidos taisykles visus patiekalui būtinus produktus reikia susirinkti nuo lentynų per minutę. L. Lapėno gaminamoms skumbrės salotoms prireikė žalumynų, sūrio, majonezo, kiaušinių, svogūno, morkų, sviesto ir žuvies konservų.

„Tai turbūt greičiausiai surinkti maisto produktai“, – pastebėjo laidos vedėjas M. Starkus. Vis dėlto L. Lapėnas beskubėdamas pamiršo vieną svarbų ingredientą – druską.

Kulinarijos guru R. Zakarevičiui įvertinus, kad skumbrės salotų gamybai užteks 20 minučių, LRT studijos virtuvėje užvirė aistros.

Praėjus pusei duoto laiko, į studiją įbėgo L. Lapėno mama ir padėjo sūnui išvirti bei nulupti kiaušinius – dėl to laikrodis ėmė tiksėti dvigubai greičiau.


E. Blaževič/LRT nuotr.

„Bijau, ką pagalvos mūsų komisijos pirmininkas...“ – nuogąstavo L. Lapėnas, turėdamas omenyje R. Zakarevičių, kuris ragauja ir įvertina kiekvieno „Mano mama gamina geriau“ dalyvių dueto patiekalą.

Pasibaigus duotam laikui, išmušė verdikto valanda. „Idealūs sluoksniai. Kvapas irgi neblogas. Trūksta tik garstyčių, duotų papildomo skonio“, – komentavo R. Zakarevičius.


E. Blaževič/LRT nuotr.

Vieną porą virtuvėje keičia kita – I. Prudnikovaitė ir jos mama Nijolė. Operos solistės teigimu, į tėvų namus atėjusių svečių visada laukia didžiulė puota: „Mama mėgsta gaminti didelėms kompanijoms net labiau nei po mažai kasdien.“


E. Blaževič/LRT nuotr.

Į filmavimą Nijolė atėjo pasiruošusi – atsinešė 40 metų rankų darbo senumo tarką. „Mano mama norėjo nuglėbti šią tarką, bet aš be jos – nė iš vietos“, – tikino I. Prudnikovaitės mama.

Vis dėlto pati I. Prudnikovaitė nesidžiaugė tarka taip, kaip mama: „Kartą tarkuodama taip susižeidžiau, kad iki šiol liko randas, todėl paniškai bijau tarkų.“


E. Blaževič/LRT nuotr.

Žemaitiška košė – tokį patiekalą iš trijų pasiūlytų gamybai išrinko R. Zakarevičius. I. Prudnikovaitės mama atskleidė, kad tai – senelio košė, nes ją vienintelę mokėjo gaminti jos tėtis.

R. Zakarevičius, bestebėdamas gamybos procesą, su LRT televizijos žiūrovais pasidalijo pastebėjimu – naudojamus virtuvinius įrankius reikėtų dėti ant atskiros lėkštutės ar padėklo, kad šie nekeliautų ant tos pačios lentelės, kur ką tik buvo pjaustyta šoninė ir svogūnai.

Kai operos solistė pradėjo šildyti pieną, R. Zakarevičius patarė dar vieną dalyką – tam, kad pienas neprisviltų prie puodo sienelių, jas reikia aplieti šaltu vandeniu.

I. Prudnikovaitei mamos pagalbos prireikė tik tada, kai pasidarė neaišku, ar kruopos jau pakankamai suminkštėjusios.

„Ką reiškia pakankamai suminkštėjusios?“ – paklausė I. Prudnikovaitė, bet mama nelaukusi puolė į studiją padėti dukrai, o laikas pradėjo lėkti dvigubai greičiau.

Nors I. Prudnikovaitės mama specialiai bulvėms tarkuoti atsivežė beveik pusės šimto metų tarką, pagaminus patiekalą paaiškėjo, kad bulvių tarkiai, kurie turėjo būti sudedamoji košės dalis, taip ir liko nepanaudoti.

Pasirodo, pritrūko ne tik tarkių – pasak R. Zakarevičiaus, košėje nepakako ir druskos.


E. Blaževič/LRT nuotr.

„Kvepia neblogai. Vis dėlto druskos pamiršote įberti. Svogūnai visiškai žali, bet traškantys. Tarkių nėra. Gavome žemaitišką kruopų košę“, – konstatavo R. Zakarevičius ir juokavo, kad antikvarinę tarką norėtų pasigaminti „Stiklių“ aludėje kaip eksponatą.

Sužinokite, kuris duetas laimėjo ir iškovojo teisę dalyvauti kituose etapuose, jau šį trečiadienį 21.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Tavo LRT

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...