Tavo LRT

2018.10.05 12:10

„Beatos virtuvėje“ J. Baltrukonytė pasakys, kiek kainuoja svajonių gyvenimas

LRT.lt2018.10.05 12:10

Kas dirba sau, žino, kad dirbti reikia daugiau, nei būnant samdomu darbuotoju, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ pasakos rašytoja ir žurnalistė Jurga Baltrukonytė. Susikūrusi gyvenimą tarsi iš atviruko – ranka pasiekiamas vandenynas Fuerteventūros saloje, kiaurus metus šildanti saulė, namai dideliais langais ir jokio viršininko – žurnalistė primena, kad svajonių gyvenimo kaina – didelė.

Pasak žinomos žurnalistės, kiekvienas galėtų gyventi svajonių gyvenimą, tačiau – tik su viena sąlyga. „Truputį nuliūdinsiu – dirbti reikės daug. Kas dirba sau, žino, kad dirbti reikia daugiau, nei dirbtum būdamas samdomas darbuotojas. Bet tas darbas kitoks, gali jį organizuotis, pavyzdžiui, savaitę labai stipriai dirbti, savaitę – atostogauti. Bet, dirbdamas sau, gali gyventi savo svajonių gyvenimą“, – pasakos J. Baltrukonytė laidoje „Beatos virtuvė“.

Jau daugelį metų socialiniuose tinkluose ir savo žurnale skleidžianti nerūpestingo ir laimingo gyvenimo idėjas J. Baltrukonytė visus drąsina svajoti ir siekti, bet kartu neslepia, kad svajonės turi savo kainą.

„Svajonių gyvenimas – tai ir darbas, laikas ir įtampa, kurią visą laiką jauti: ar nepalikai klaidų, ar pirks žmonės tavo žurnalą, ar viršelis pakankamai geras? Tokia ta mano virtuvė. Iš tiesų, galėčiau drąsiai pasakyti, kad galėčiau mažiau dirbti, to irgi mokausi, bet kol kas nesiseka.

Saloje, kurioje gyvename, yra tokia kavinukė ant kranto. Kartais ji būna uždaryta ir netenka viso turistų srauto, o kartais savinininkai praneša, kad šiandien neturi maisto. Įsivaizduojate, restoranas turistinėje vietoje neturi maisto, turi tik gėrimų. Tada klausiu – kodėl taip yra? Ar žmonių nėra, ar kas? O man atsako, kad pasiskaičiavus pelną paaiškėjo, jog šį mėnesį kavinei nebereikia daugiau dirbt“, – pasakoja J. Baltrukonytė.

Prašmatniais klajokliais savo šeimą juokais vadinanti žurnalistė pasakoja, kad saloje gyvena ne tik dėl visada gero oro ir šilumos. Čia šeima rado ypatingą mokyklą, kurioje dukra Paula mokosi ne tik matematikos ar kalbų, bet ir įgyja labai svarbių sėkmingai ateičiai žmogaus savybių.

Laidoje „Beatos virtuvė“ taip pat išvysite tobulą baklažanų apkepą – parmidžaną, senovinį medaus tortą ir „Šeimininkės užrašai“, kuriuose Beata patars, kaip teisingai virti avinžirnius, pupeles, žirnius ir lęšius.

Apie svajonių gyvenimą, Paulos lankomą mokyklą ir tikros laimės receptą – Jurgos ir Beatos pokalbis jau šįvakar, 19.30 val. LRT laidoje „Beatos virtuvė“.