„Net saldu darosi prisiminus“, – sako Beata Nicholson apie labai spalvingą, daugiau nei prieš dešimtmetį prasidėjusią savo patirtį LRT televizijoje. Čia žinoma moteris vedė laidas, dirbo reportere ir pradėjo savo kulinarines keliones, į kurias, kaip sako, pati įsiprašė. Dabar B. Nicholson į LRT eterį grįžta su laida „Beatos virtuvė“.
– LRT televizijoje laidą vedėte prieš 10 metų. Kaip jaučiatės sugrįžusi į LRT televiziją?
– Puikiai. Esu LRT gerbėja, savo namuose virtuvėje klausau LRT radijo ir žiūriu televizijos laidas. Pastebėjau, kad LRT yra mano daugiausiai žiūrimas televizijos ir labiausiai klausomas radijo kanalas, taigi esu labai laiminga, galėdama būti jo dalimi.
– Kaip prisimenate ankstesnę patirtį LRT televizijoje?
– Labai gerai. Visada, kai reikia čia ateiti, jaučiuosi puikiai. Kai kurie dalykai ir žmonės nepasikeitė, nors per tą dešimtmetį LRT turinys gerokai sumodernėjo, bet kai kurie žmonės liko tie patys, todėl man labai patinka čia nors truputį pabūti.
Dirbdama LRT išbandžiau save ne viename vaidmenyje. Čia ir prasidėjo mano, kaip kulinarinės laidos vedėjos, karjera, nes čia vedžiau „Kulinarines keliones“, į kurias, beje, pati įsiprašiau.
Tai – vienintelis televizijos vedėjos darbas, kurio pati paprašiau, o ne man pasiūlė. Vėliau dariau reportažus apie užsienyje gyvenančius lietuvius laidoje „Arti Toli“, vedžiau laidą „Reikia pakalbėti“. Dabar daugelis mane žino kaip televizijos kulinarę, bet aš esu žurnalistė ir visada norėjau dirbti televizijoje. Man labai artima reporterio profesija ir abi „karjeros viršūnės“ šioje srityje man taip pat nutiko LRT – dirbau specialiąja korespondente Londono olimpiadoje 2012 metais, o prieš 12 metų rengiau reportažus iš „Eurovizijos“, net saldu darosi prisiminus.
LRT nuotr.
– Pastaruoju metu sveiko maisto kultas labai gajus. Laidoje žadate rubriką apie sveiką maistą ir protingą lieknėjimą, ar manote, kad tokia tema dar liko, ką pasakyti?
– Į tą sritį žiūriu truputį kitaip. Manau, kad jau gamindamas sau maistą žmogus žengia pirmą žingsnį sveikos mitybos link. Nesu kažkokios vienos mitybos linijos šalininkė, manau, kad svarbiausia yra valgyti įvairų ir sezonišką maistą. Bet ši rubrika reikalinga ir man pačiai. Labai mėgstu valgyti, maistas man yra malonumas ir aistra, visa tai tikrai galima ir reikia patirti nebūtinai valgant labai nuodėmingą maistą.
Kalbant apie lieknėjimą – sublogti nėra gyvenimo tikslas. Juolab kad pernelyg didelis liesumas jokiu būdu nėra sveika. Laidoje kalbėsime ne tik apie sėkmingą kilogramų atsikratymą, labiau – apie mažus gyvenimo būdo pokyčius ir judėjimo svarbą.
– Kokiais mitybos įpročiais vadovaujatės?
– Valgau viską. Labai mėgstu daržoves, vaisius, itin vertinu lietuviškus produktus, bet kartu ir nedraudžiu sau pyragaičių. Laidoje bus ir kepinių – kaip gi be jų.
– Kokius mitybos įpročius skiepijate namuose?
– Stengiamės gerti daugiau vandens, valgyti daržoves, pernelyg aktyviai neužkandžiauti, valgyti būtinai prie stalo ir būtinai su peiliu ir šakute. Šeimos vakarienės man yra labai svarbu, prie stalo buriame šeimą, bendraujame ir kuriame tradicijas.
– Laidoje bus nemažai rubrikų apie skirtingus valgius. Kokio maisto gaminimas ir kurios šalies virtuvė Jums – artimiausia?
– Europietiškai lietuviška. Ingredientai turi būti suprantami ir lengvai randami, o metodai ir skoniai gali būti atėję ir iš kitų šalių. Kai mokiausi kulinarijos mokslo, pagrindai vis dėlto yra europietiški, klasikiniai, o interpretacijos – iš įvairių šalių. Vis dėlto, manau, svarbu pritaikyti naujus vėjus lietuviškam skoniui ir ingredientams.
– Esate sakiusi, kad, prieš Jums išvykstant į Londoną, maisto kultūra Lietuvoje buvo skurdi. Dabar, regis, situacija pasikeitė. Kokią ją matote dabar?
– Pasikeitusios ir ingredientų pasirinkimo galimybės, ir restoranų kultūra. Lietuvoje yra visko. Bet dar nemažai turime išmokti, nors išmokome jau labai daug.
– Jūs – įkvepiantis veiklumo pavyzdys. Kokiomis taisyklėmis vadovaujatės, kad puikiai derinate didelę šeimą ir daugybę veiklų?
– Visada darau tai, kas man teikia džiaugsmą, todėl nėra nieko sunkaus. Planuoju savo laiką ir dėliojuosi prioritetus. Svarbiausia šiuo gyvenimo etapu man yra šeima, po jos – mano veikla. Labai atidžiai renkuosi, ką daryti, o ko – ne. Nenoriu visko spėti ir visur būti. Išsirenku keletą dalykų, kurie man yra svarbiausi. Ir tikrai nėra taip, kad viską spėčiau. Stengiuosi nekelti streso nei sau, nei aplinkiniams ir jaustis dėkinga gyvenimui, kuris man suteikia tikrai daug nepakartojamų galimybių įgyvendinti savo idėjas.