Tavo LRT

2015.11.19 21:47

Kalėdinėje „Vario audroje“ komisija vertino orkestrų kulinarinius gebėjimus

Miglė Talalytė, LRT.lt2015.11.19 21:47

Kalėdinėje  „Vario audros“ laidoje komisija vertino ne orkestrų pasirodymus, o jų gamintus šventinius patiekalus. O įprastus balus šį vakarą pakeitė silkių balai.

Šventinėje laidoje svečiavosi operos solistų pora Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Asta Pilypaitė ir „Dežavu“ choras ir Kauno „Božolė“ choras su „Rondo“ lyderiu Aleksandru Ivanausku - Fara. O šmaikštųjį laidos vedėją G. Savicką pakeitė Marijus Žiedas.

Komisijos gretose šįkart – Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis ir operos solistas E. Seilius ir etnomuzikologė Zita Kelmickaitė.

Pirmieji į sceną žengė Vilius ir Violeta Tarasovai bei Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras su daina „Nusijuok“. Klaipėdiečių gamintą farširuotą lydeką ir šokoladines eglutes komisija įvertino puikiai.

Su daina „Draugams“ pasirodė Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras ir grupė „DAR“. Pabradiškiai komisijos narius vaišino saldumynais – vardiniu „Vario audros“ tortu, žagarėliais ir morengais.

„Neteisėtai padaryti“ ir Vilniaus Gedimino Technikos universiteto orkestras atliko kūrinį „p. Aktorius“. Studentai ant šventinio stalo patiekė mėsainius, tortą ir vynuogių, pelėsinio sūrio ir riešutų suktinukus.

Vilijos Matačiūnaitės suburtas orkestras „Vario kirtis“, atlikęs dainą „Juoda orchidėja“, komisijos narius vaišino meduoliu, pyragaičiais ir sausainiais. Saldumynus gamino pati orkestro kapitonė.

„Patrulių“ vadovaujamas Plungės kultūros centro orkestras atliko „Žemaičių pynę“. O po jų pasirodymo ant komisijos stalo atsidūrė tortas, svogūnų sriuba ir varškės bei česnakų užkandėlė. Z. Kelmickaitė, U. Vaiginis ir E. Seilius vaišes vieningai įvertino trisdešimčia silkių.

Artūro Noviko vadovaujamas vokalinis ansamblis „Jazz Island“ šįkart savo pasirodyme sujungė amerikietiškas ir lietuviškas tradicijas: daina „White Christmas“ peraugo į lietuviškąją „Leliumoj“. Ansamblis komisiją vaišino namuose kepta duona, marinuotu moliūgu ir apelsinų džemu.

Po nuotaikingo „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ ir Pajiešmenių Brass pasirodymo, kuriame nuskambėjo daina „Venesuela“, ant komisijos stalo atsidūrė kepti, obuolių ir varškės sūriai bei vardinis „Pajiešmenių Brass“ tortas.