Naujienų srautas

Sportas2019.02.19 09:51

Ispanijos krepšinio teisėjų asociacija pripažino akivaizdžias teisėjų klaidas taurės finale

LRT.lt 2019.02.19 09:51

Sekmadienį skandalingai pasibaigusio Ispanijos Karaliaus taurės krepšinio finalo aistrų žarijos neužgęsta iki šiol. Po akivaizdžių teisėjų klaidų lemiamomis finalo rungtynių akimirkomis viešą pranešimą išplatino Ispanijos krepšinio teisėjų asociacija (AEBA), pripažinusi arbitrų darbo broką, turėjusį įtakos susitikimo eigai.  

„Pripažįstame rimtas teisėjų darbo klaidas rungtynių pabaigoje, – teigiama AEBA išplatintame oficialiame pranešime. – Mes sutinkame su bet kokiu ACB lygos sprendimu, susijusiu su galimomis sankcijomis rungtynių arbitrams. Išreiškiame savo visišką pasiryžimą kartu su ACB lyga tęsti bendradarbiavimą stiprinant teisėjų darbo kokybės kėlimą sezono metu.“

Primename, jog finalo rungtynių tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ pratęsimo pabaigoje nebuvo užfiksuota akivaizdi pražanga prieš Katalonijos klubo amerikietį Chrisą Singletoną, kurį varžovas kliudė ranka per galvą greitoje atakoje.

Paskutinėje susitikimo atakoje, „Barcelonai“ atsiliekant vienu tašku“, buvo įskaitytas Ante Tomičiaus metimas iš po krepšio, nors „Real“ amerikietis Anthony Randolphas blokavo metimą kamuolį prispaudęs prie lentos, šiam dar nespėjus leistis į krepšį. Teisėjai metimą įskaitė prieš tai net atlikę vaizdo peržiūrą.

„Barcelona“ laimėjo rungtynes 94:93. Po rungtynių iškart kilo didžiulė „Real“ klubo pasipiktinimo teisėjavimu banga. Klubas buvo pagrasinęs palikti Ispanijos krepšinio čempionatą.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi