Naujienų srautas

Mokslas ir IT2014.01.20 20:29

Tyrimas: šokoladas, uogos ir arbata apsaugo nuo diabeto

ELTA 2014.01.20 20:29

Šokolado, uogų ir arbatos komponentai apsaugo nuo diabeto, nustatė amerikiečių mokslininkai, kurių straipsnis publikuojamas moksliniame žurnale „Journal of Nutrition“.

Šokolado, uogų ir arbatos komponentai apsaugo nuo diabeto, nustatė amerikiečių mokslininkai, kurių straipsnis publikuojamas moksliniame žurnale „Journal of Nutrition“.

Čia kalbama apie flavonoidus, natūralius antioksidantus, kurių yra visuose paminėtuose produktuose.

Mokslininkų išvadas patvirtino tyrimas, kuriame dalyvavo 2 tūkst. žmonių.

Mokslininkams pavyko patvirtinti, kad žmonės, reguliariai vartojantys šokoladą, uogas ir arbatą, daug rečiau serga antrojo tipo diabetu. Be paminėtų produktų, mokslininkai pataria valgyti vynuoges, taip pat petražoles, čiobrelius ir salierus.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi