Mokslininkai iš Australijos skelbia išsiaiškinę, kaip susiję maisto produktai, kuriuose gausu cukraus ir riebalų, su suprastėjusiais kognityviniais gebėjimais
Mokslininkai iš Australijos skelbia išsiaiškinę, kaip susiję maisto produktai, kuriuose gausu cukraus ir riebalų, su suprastėjusiais kognityviniais gebėjimais
Kaip skelbia „Gothamist“, eksperimentas įrodė, jog jau po šešių dienų žiurkės, kurios buvo verčiamos laikytis būtent tokio mitybos plano, patyrė atminties sutrikimų.
Kaip teigia tyrimui vadovavusi mokslų daktarė Margaret Morris, gauti rezultatai tiesiog šokiruoja.
Eksperimento metu mokslininkai žiurkių hipokampe – smegenų srityje, atsakingoje už prisiminimų formavimą ir kaupimą – pastebėjo uždegiminius procesus. Būtent uždegimas, anot specialistų, ir susieja kognityvinių funkcijų sutrikimus ir nesveiką maistą.
Skelbiama, jog lygiai toks pat nesveiko maisto poveikis fiksuojamas ir žmonėms. Daug riebalų ir cukraus vartojantiems asmenims prailgėjo reakcijos laikas. Tokie pokyčiai fiksuojami praėjus vos penkioms nesveikos mitybos dienoms.
Specialistai sako, jog tokie pokyčiai itin pavojingi organizmui senėjant.
Žmonės skundžiasi sparčiai prastėjančia atmintimi ir sutrikusiais kognityviniais gebėjimais.
Dabar mokslininkai aiškinasi, ar sveika mityba padėtų pagerinti atmintį.