Mokslas ir IT

2017.01.04 20:03

„Mokslo sriuba“: apie tai, kas stebina iki šiol – pokalbis su vieninteliu Lietuvoje fejerverkų tyrinėtoju

LRT.lt2017.01.04 20:03

Jei per Naujųjų naktį būna ūkanota, fejerverkų fiesta būna labiau girdima nei matoma. Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto doktorantas Dominykas Juknelevičius sako, jog fejerverkus prilyginti „pinigų metimui į orą“ yra nesąžininga, nes ir filmo žiūrėjimą galima traktuoti taip pat.

Fejerverkų paskirtis – nustebinti, pradžiuginti, tačiau tai, ką įprastai danguje matome mes, yra gana pabodę ir nebepalieka tokio didelio įspūdžio.

Gilias fejerverkų gaminimo tradicijas turi nemažai šalių, tačiau išskirtiniais ir ypatingais gaminiais pasižymi Italija, Malta, Japonija. Šiose šalyse fejerverkų gamyba perduodama iš kartos į kartą – visai kaip vyno. Jų gaminami fejerverkai – preciziški, tikslūs, dideli ir be galo įspūdingi, į dangų iššaunami su labai didele jėga.

Siekdama, jog šventinės nuotaikos neblėstų dar ilgai, „Mokslo sriubos“ kūrybinė komanda kviečia kartu pasiklausyti pokalbio su vieninteliu Lietuvoje fejerverkus tyrinėjančiu mokslininku.

Laida „Mokslo sriuba“ – ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną sekmadienį 10:00 val. per LRT KULTŪRĄ, o išalkus dar – per www.youtube.com paskyrą.

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius