Lietuvoje

2014.12.22 17:47

Dietologės patarimai šventėms: ko vengti ir ką daryti persivalgius

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, Lietuva“, LRT.lt2014.12.22 17:47

Kam nederėtų piktnaudžiauti sūria silke, o kas turėtų privengti grybų patiekalų, pataria dietologė Rūta Petereit.

Kam nederėtų piktnaudžiauti sūria silke, o kas turėtų privengti grybų patiekalų, pataria dietologė Rūta Petereit.

Pasak mitybos specialistės, pagrindinė švenčių taisyklė – nepersivalgyti ir daryti pakankamas pertraukas.

R. Petereit teigia, kad reikėtų vartoti tik kokybišką aliejų, o mėsos ar paukštienos gamyboje vengti papildomų riebalų. Pasak jos, įvairios mišrainės turėtų būti skaninamos aliejais, o ne majonezu.

Dietologė atskleidžia, kas padeda virškinimui ir ką daryti persivalgius. Pokalbį su R. Petereit žiūrėkite ištraukoje iš laidos „Laba diena, Lietuva“.