Moterų storėjimas sulaukus vidutinio amžiaus – ne mitas, jos dažniausiai sustorėja 38-erių,o vyrai – 44-erių metų.
Moterų storėjimas sulaukus vidutinio amžiaus – ne mitas, jos dažniausiai sustorėja 38-erių,o vyrai – 44-erių metų.
Naujas tyrimas parodė, kad būtent tokiame amžiuje didžiausia tikimybė sustorėti, rašo dailymail.co.uk.
Tyrimas parodė, kad moterims pavojingas amžius sustorėti yra 35 – 40 m., o 38 m. – pavojingiausias amžius.
Vėliau mažėja tikimybė sustorėti, nes artėjantis 40-metis skatina lieknėti.
Vyrai pavojingo amžiaus sulaukia vėliau – apie 36 proc. sako, jog daugiausia svorio „priaugo“ 40 – 45 m.
Vyrai sako, kad didžiausia rizika sustorėti – 44 m. Dažniausiai taip nutinka todėl, kad tuo metu jie kyla karjeros laiptais, todėl nelieka laiko sportuoti.
Tyrime dalyvavo 1 000 žmonių. Moterys išvardino kelias priežastis, kodėl sustorėja nuo 35 iki 40 m. amžiaus. 34 proc. priežastimi nurodė motinystę. Neretai moterys du kartus valgo vakarienę – vieną kartą su vaikais, antrą vėliau – su partneriais.
Dar vienas veiksnys – santuoka. 32 proc. moterų sustorėjo, nusistovėjus ilgalaikiams santykiams.
Na o vyrams viena svariausių priežasčių, kodėl jie sustorėja, buvo skyrybos – net 22 proc. nurodė jas pagrindiniu veiksniu.
Britanijoje daugiausia vyrų išsiskiria 40 – 44 m. amžiaus. O šeimos neturintys vyrai dažniau vartoja alkoholį, eina vakarieniauti į restoranus.
Visgi pagrindinė vyrų storėjimo priežastis – darbas: 36 proc. sakė, kad dėl darbo nelieka laiko sportuoti.
Dietologo Lee Smitho teigimu, visiškai normalu, kad vyrai ir moterys ima stambėti po 30 m. anot jo, iki 40-ies moterys atsisako sportavimo, šokių pamokų, nes leidžia laiką su vaikais.
„Dauguma nesupranta, kad su amžiumi mums reikia mažiau kalorijų, taigi net norėdami išlaikyti esamą svorį, turime dienos normą sumažinti 200 kalorijų. Vyrai ima storėti vėliau, jų kūno neišvargina gimdymas. Tačiau <...> sustorėjimas sulaukus vidutinio amžiaus susijęs su įtemptu laikotarpiu vyro gyvenime. Svarbus kortizolis – dėl to žmonės nori nesveiko maisto ir nori dažniau valgyti“, – aiškino specialistas.