Lietuvoje

2018.01.18 09:08

SAM sutars su gamintojais mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį produktuose

Greta Klimkaitė, LRT RADIJAS, LRT.lt2018.01.18 09:08

Sveikatos apsaugos ministerija pasirašys susitarimą su maisto gamintojais, kurie įsipareigos savanoriškai sumažinti cukraus, druskos ir riebalų produktuose. Mažinti šių medžiagų kiekį maiste rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį ketina įsipareigoti apie 10 Lietuvos ir užsienio įmonių – tarp jų šokolado, gaiviųjų gėrimų, padažų, margarino ir kepinių gamintojai. Sveikatos apsaugos ministerija bendradarbiauti kviečia ir kitas kompanijas.

Pasak ministerijos, šiuo susitarimu siekiama sudaryti palankesnes sąlygas tinkamai gyventojų mitybai. Tyrimai rodo, kad lietuviai su maistu druskos, sočiųjų riebalų ir cukrų gauna daugiau nei rekomenduoja PSO. Gausus šių medžiagų vartojimas, anot gydytojų, skatina širdies ir kraujagyslių ligas, vėžį, cukrinį diabetą ir nutukimą.  

Vieni LRT RADIJO pakalbinti vilniečiai pritaria tokiai iniciatyvai, kiti mano, jog patys pirkėjai turėtų spręsti, kokį produktą rinktis.