Lietuvoje

2017.12.16 17:07

D. Praspaliauskas: prieš atidarant restoraną reikia sudvejoti, kad nesigailėtum

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2017.12.16 17:07

Svečių vaišinimas vakariene yra tik saldainiukas, kuriuo tu galiausiai mėgaujiesi, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako knygos „Aš, tu ir virtuvė“ autorius virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Anot jo, norint turėti restoraną, būtina susitaikyti su tuo, kad teks užsiimti ne tik valgio ruošimu, bet ir „popierizmu“.

„Manau, kad mano tikslas su šia knyga buvo parodyti žmonėms tai, ko jie nemato, papasakoti už tų durų, už tų užuolaidų, kurios veda į virtuvę, kur kolektyvas, personalas kiekvieno restorano išgyvena labai daug iki tol, kol svečias ateina ir tuo metu, kai jis jau yra atėjęs, bet visiškai nemato ir nežino, kas ten vyksta.“

Paklaustas, ar tai nėra gąsdinimo knyga, D. Praspaliauskas sutinka – tai buvo vienas iš tikslų: „Nemeluosiu, truputį toks tikslas buvo. [...] Mano noras buvo papasakoti kiekvienam svečiui, kiekvienam lankytojui, kiekvienam žmogui, kuris svajoja apie restoraną, kad reikia tikrai sudvejoti ir pasinagrinėti, kaip ten viskas yra, kad atidarytum restoraną ir nesigailėtum.“

Jo teigimu, nereikėtų galvoti, kad baisioji restoranų pusė yra nešvara. Norint turėti restoraną, sako D. Praspaliauskas, reikia suprasti, kad ten susijungia ir šou verslas, ir biurokratizmas, dokumentų pildymas, teisiniai dalykai, ir kt.

Visas pokalbis su D. Praspaliausku – įraše.

Populiariausi

Karantinas Trakuose
5

Lietuvoje

2021.04.21 09:35

Lietuvoje – dar 1113 COVID-19 atvejų, mirė 14 žmonių, per parą skiepų sulaukė daugiau nei 14 tūkst. asmenų

vienas miręs asmuo – 30-39 metų amžiaus grupės; atnaujinta 09.57
5