Kartais šventės tampa kelionėmis tarp stalų, todėl sunku nepersivalgyti ir nepakenkti savo virškinimo sistemai. Gydytoja Gabija Laubner pataria jausti saiką ir, jei įmanoma, vengti riebaus maisto ir alkoholio.
Riebus maistas ir stiprus arba gazuotas alkoholis, pasak gydytojos, – blogiausia kombinacija. Specialistė atkreipia dėmesį, kad riebus maistas – ne tik lašiniai, kita riebi mėsa, bet ir saldumynai, kremai, riebūs, daug baltymų turintys produktai.
Gydytojos teigimu, žmonėms, kurie serga lėtinėmis ligomis, turi virškinimo, širdies, raumenų, sąnarių ligų valgyti daug riebaus maisto – dar pavojingiau.
O pasijutus blogai dažnai daroma dar viena klaida – nepasikonsultavę su gydytoju ir neįsigilinę į informacinį lapelį, žmonės griebiasi virškinimą gerinančių preparatų.
Išsamiau apie persivalgymo ir savigydos pavojus – įraše.