Lietuvoje

2017.06.23 12:02

Imasi pokyčių: siūlo greitą maistą gamtai nekenkiančiose pakuotėse

LRT.lt2017.06.23 12:02

Ketvirtą sezoną vilniečius penktadieniais valgyti po atviru dangumi kviečiantis projektas „Open Kitchen“, šiemet siekia atkreipti dėmesį į gamtosaugą. Vieni projekto dalyvių įgyvendina iniciatyvą „Open Box“ ir siūlo greitą maistą valgyti iš visiškai perdirbtų pakuočių ir taip saugoti gamtą. 

„Norisi parodyti, kad gatvės maistas gali būti šiek tiek kitoks nei esame įpratę jį matyti iki šiol. Subtilus, sukurtas vien tik iš vietinių ir sezoniškų produktų, lėtas, pritaikytas valgyti po atviru dangumi, ir – svarbiausia – nepaliekantis milžiniško kalno plastikinių peilių, šakučių bei lėkštučių“, – sakė Sigitas Žemaitis, vienas restorano „Sweet Root“ šeimininkų.

Pasak jo, pasaulyje vyraujančios tvarumo (angl. sustainability), vienkartinės pakuotės mažinimo tendencijos atkeliauja ir į Vilnių. Trumpai tariant, „Open Box“ – tai vietinis ir sezoniškas produktas. Nuo pačios pakuotės iki pop-up restorano vizualinio dekoro Tymo turguje – visos medžiagos ir daiktai yra prikelti antram gyvenimui, t. y. „perdirbti“. Servetėlė, pagaminta iš perdirbto popieriaus, yra vienintelis išmetamas dalykas, kurį rasite trijų patiekalų atviroje dėžutėje. Visa kita skirta tolesniam naudojimui, o valgytojui grįžta 2 eurai.

Populiariausi

Rolanda Lingienė

Lietuvoje

2020.09.24 14:00

Lingienė apie situaciją kai kuriuose rajonuose: galima kalbėti apie antrą COVID-19 bangą COVID-19 paveikė jau 77 ugdymo įstaigas; atnaujinta 14.50

COVID-19 mobilus punktas Radviliškyje, koronavirusas

Lietuvoje

2020.09.24 18:49

Prasčiausią COVID-19 situaciją fiksuojantys Raseiniai – kryžkelėje: meras prakalbo apie lokalaus karantino galimybę neatmetama galimybė jau rytoj kreiptis į Vyriausybę dėl karantino skelbimo; atnaujinta 19.42

15
Policijos kontrolė

Lietuvoje

2020.09.24 08:40

Kraupi nelaimė: Klaipėdoje bute rastas miręs kūdikis papildyta Vaiko teisių apsaugos tarnybos ir policijos komentarais