Lietuvoje

2017.03.23 22:11

Papasakojo apie skonio priedus: itin pavojinga vaikams

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2017.03.23 22:11

Visuomenėje vis populiaresnis tampa kuo mažiau riebalų turintis maistas, tačiau čia slypi pavojus, mat maistui praradus riebalus, pridedama daugybė skonio priedų.

„Kada maistą padarome mažiau riebų, jis tampa neskanus. Jame yra mažiau skonio. Reikia jį kažkuo paskaninti. Tad dedama daugybė skonio papildinių“, – teigia Vilniaus universiteto medicinos fakulteto profesorė dr. Janina Tutkuvienė.

Ji prideda, kad riebalai – žmogui priimtinas produktas, tik juos vartojant reikia jausti saiką. Be to, anot jos, skonio priedų reikia vengti vaikams, nes šie priedai gali lemti neuronų tinklų žūtį.

Daugiau – įraše.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.