Specialistai skelbia, kad atsparumas antibiotikams visame pasaulyje pasiekė pavojingą lygį – žmonės tampa jiems vis atsparesni. Tai kelia grėsmę mūsų gebėjimui kovoti su infekcijomis. Antibiotikai į mūsų organizmus gali patekti ne tik įprastu būdu – vartojant vaistus, bet ir, pavyzdžiui, geriant pieną.
„Piene esantys antibiotikai yra kontroliuojami. [Antibiotikų kiekio padidėjimas piene] atsiranda dėl tam tikrų faktorių, pavyzdžiui, kai ūkininkai nesilaiko veterinarinių vaistų receptų ir pieną vartojimui pateikia neišlaukę išlaukos. Tuomet antibiotikai yra nepasišalinę ir patenka vartotojui“, – pasakoja laikinasis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Deividas Kliučinskas.
Gyvuliams antibiotikai kartais būna duodami kaip profilaktikos priemonė, bet dažniausiai jie sušeriami, kai šie suserga.
Daugiau apie atsparumą antibiotikams – įraše.