Lietuvoje

2016.05.20 13:10

Artėja smidrų festivalis: kaip juos tinkamai paruošti?

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2016.05.20 13:10

Savaitgalį Vilniuje vyks jau antrasis šviežių šparagų, kitaip dar vadinamų smidrais, festivalis. Šia proga LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ skiltyje „Gardaus ryto“ dėmesys skiriamas būtent šiai daržovei ir su ja gaminamiems patiekalams.

Šparagai arba smidrai – viena ankstyviausių Lietuvoje užauginamų daržovių. Smidruose gausu baltymų, magnio, karotino, ląstelienos, fenolio rūgšties, naudingos kraujagyslių sienelių elastingumui ir tvirtumui. Smidrai turi labai daug organizmą valančių medžiagų – jie itin naudingi inkstų veiklai. Smidrai yra nekaloringi, o juos paruošti nesudėtinga. Tiesa, svarbiausia – jų nepervirti ir neperkepti.

Plačiau apie smidrus ir su jais ruošiamus patiekalus – įraše.