Lietuvoje

2016.05.13 11:26

Virtuvės šefė mokė košerinės virtuvės taisyklių

Ieva Balsiūnaitė, LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2016.05.13 11:26

68-ųjų Izraelio valstybės metinių proga laidoje „Labas rytas, Lietuva“ virtuvės šefė Žana Maksimova mokė pagrindinių košerinės virtuvės taisyklių bei rodė, kaip pagaminti tradicinį žydišką patiekalą „foršmaką“. 

Košerinė virtuvė – viena įdomiausių ir bene labiausiai apipintų mitais. Ji net turi specialų taisyklių rinkinį, kuris reglamentuoja tinkamą žydų maitinimąsi, pavyzdžiui, draudžiama kartu maišyti pieno ir mėsos produktus.

Tačiau visos taisyklės turi pagrindą: manoma, kad tai, ką mes valgome, esame mes patys.

Vieną iš košerinės virtuvės patiekalų – foršmaką – pasigaminti mokė restorano „Rishon“ virtuvės šefė Žana Maksimova. Šiam patiekalui reikės 300 g silkės, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 1 obuolio, pipirų, bulvių traškučių, žalumynų, ridikėlių, burokėlių, trintų žirnelių.

Patiekalo gaminimo eigą stebėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Populiariausi