captcha

Jūsų klausimas priimtas

Atskirti tikrą grietinę nuo pakaitalo padės karštas vanduo

Riebi ir lengvai rūgšti grietinė yra sveika ir tinka prie daugelio patiekalų. Tačiau siekdami sukurti pigesnį produktą, maisto gamintojai pradėjo gaminti grietinės padirbinį, į jos sudėtį įtraukdami įvairių priedų. Kaip atskirti kokybišką grietinę, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ pasakojo profesorius Alvydas Unikauskas.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

„Egzistuoja nemažai mitų apie grietinę. Pvz., netiesa, kad liesa grietinė yra sveikesnė, nei riebi. Kai iš grietinės ištraukiami riebalai, jos skonis tampa labai prastas. Jam pagerinti pridedama įvairių priedų. Be to, nuo jos sotumo jausmas neateina. Grietinė yra naudinga organizmui, nes gali suaktyvinti smegenų veiklą, be to, ji yra geras vitaminų A ir E šaltinis“, – apie šio pieno produkto naudą pasakoja gydytojas.

Profesoriaus teigimu, atskirti tikrą grietinę nuo parduotuvių lentynose esančių pakaitalų padės karštas vanduo. Tereikia į karšto vandens stiklinę įdėti šaukštą grietinės, ją išmaišyti ir šiek tiek palaukti. Tikra grietinė ištirpsta vandenyje ir pasiskirsto tolygiai.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close