Lietuvoje

2016.02.08 20:27

Aliaskoje gyvenanti lietuvė amerikiečius nustebino žuviene

LRT TELEVIZIJOS laida „Stilius“, LRT.lt2016.02.08 20:27

Dauguma amerikiečių tik galvoja, kad maitinasi sveikai,  o iš tiesų yra priešingai. Taip sako Aliaskoje gyvenanti lietuvė Daiva Gaulytė, kuri mitybos specialiste tapo pabaigusi studijas Amerikos universitete po to, kai pati susidūrė su sunkia liga.

„Iš pradžių bijojau dėstyti paskaitas amerikiečiams dėl akcento. Tačiau vėliau supratau, kad mano privalumas yra būtent tai, jog esu iš Europos. Esu užaugusi su tradicijomis, dėl to tie žmonės mane mato kaip ekspertę“, – sako amerikiečius sveikos mitybos ir kokybiškos gyvensenos mokanti lietuvė.

Tai, kas Amerikoje laikoma sveika mityba, anaiptol nėra sveika. Su sumažintu riebalų kiekiu, kalorijų neturintys, dirbtiniais saldikliais, skonio stiprikliais prifarširuotas ir genetiškai modifikuotas maistas, kaip ir daugumai įprasti pusfabrikačiai iš prekybos centrų neturi nieko bendra su sveikata, įsitikinusi diplomuota mitybos specialistė.    

D. Gaulytės teigimu, Aliaskoje yra labai daug skanaus maisto – ten daug žuvies gėrybių, daržovių. Tačiau iš nežinojimo, ar nenoro žinoti, amerikiečiai maistui naudoja pačias nevertingiausias dalis, o tai, kas naudinga – išmeta. Su tuo susidūrė ir amerikiečiams pirmą kartą žuvienės išvirusi lietuvė.

„Jie buvo niekada nevirę žuvienės. O dabar Deivydas [D. Gaulytės amerikietis vyras] nesupranta, kaip visą gyvenimą žvejojęs jis niekada nesugalvodavo išsivirti žuvienės. Juk ne tik filė, bet ir kitose dalyse yra labai vertingų maistinių medžiagų, be kurių neįmanoma būti sveikiems“, – pasakoja mitybos specialistė.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.

Populiariausi

Istorijos egzaminas

Lietuvoje

2020.07.07 12:46

Užduotis apie Landsbergį ir Brazauską įveikę abiturientai: per istorijos egzaminą reikėjo tiesiog pagalvoti istorikas: nuotolinis mokymas atskleidė brandos stygių; atnaujinta 13.18

14