Darbą reklamos agentūroje vyras iškeitė į kavos gamybą: išėjo tikra kavos pertrauka

Vyras domėjosi, daug skaitė apie kavą, o įkvėpimą rado knygoje „Viskas, išskyrus espreso“, tačiau, kaip sako pats, geriausia mokykla buvo pirmieji praktiniai bandymai.
Emanuelis su kava eksperimentuoja, vis bando naujus paruošimo būdus, o skrudindamas kavos pupeles nuolat siekia išgauti vis kitokį skonį. Jis nenori ir neplanuoja tapti didelės įmonės vadovu ir, kaip sako pats, daug mieliau žaidžia su mažais kavos kiekiais.
Dėl noro dalintis žiniomis ir kavos pasaulio atradimais bendrauti mėgstantis kavos žinovas prieš ketverius metus pradėjo rengti viešas pasaulio kavos degustacijas.
„Žmogus sužino, kaip žalia kava atrodo, kaip mes ją skrudiname, kaip ją reikia malti, kokį vandenį naudoti, ir tas žinias, ypatingai – kaip ruošti kavą, jis gali nesunkiai pritaikyti kasdienybėje. Gauna kažkokią struktūrą, kaip vertinti kavą ir kokios kavos jis iš tikrųjų nori“, – pasakoja E. Ryklys.
Daugiau apie kavą ir jos degustacijas žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.
Komentarai