Naujienų srautas

Lietuvoje2019.08.29 14:30

Po ūmios žarnyno infekcijos protrūkio restorane Nidoje rado visą pluoštą nusižengimų

neplauti indai, darbuotoja nebuvo pasitikrinusi sveikatos

Nidoje po ūmios žarnyno infekcijos protrūkio sustabdyta restorano „Senasis uostas“ veikla. Tai padarė pati restorano savininkė. Įtariama, kad šeši asmenys sunegalavo suvalgę šios kavinės maisto.

Į Klaipėdos universitetinę ligoninę buvo paguldyti penki iš šešių apsinuodijusiųjų.

„Skundėsi pykinimu, viduriavimu, bendru silpnumu, svaigimu, šiaip bendra būklė bloga. Ligoninėj praleido visi parą“, – pasakoja Gintautas Virketis, Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas.

Patikrinę restoraną „Senasis uostas“ inspektoriai nustatė, kad čia buvo nesilaikoma higienos reikalavimų, viena virtuvės darbuotoja nebuvo pasitikrinusi sveikatos.

„Gamybiniai dubenys, indeliai laikomi neišdžiovinti, neišvalyti, laikomi šlapi sumauti vienas į kitą. Tai sudaro sąlygas mikroorganizmų dauginimuisi. Galima priežastimi galėjo būti lietiniai su varške – varškės įdaru arba krabų mėsos įdaru. Pavyko tos pačios partijos kiaušinius paimti ištyrimui, varškę“, –nusižengimus vardija Maisto ir veterinarijos tarnybos patarėja Rima Slaboševičienė.

Atnaujinti veiklą Nidos restoranas „Senasis uostas“ galės tik atlikęs generalinį valymą ir dezinfekciją, pašalinęs kitus trūkumus. Kol kas laukiama mėginių atsakymo, kuo konkrečiai užsikrėtė poilsiautojai.

Žinios. Italija išbrido iš politinės krizės – pagaliau pasiektas susitarimas dėl valdančiosios koalicijos
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi