captcha

Jūsų klausimas priimtas

Rožinis baras iškilo vietoje, kur nieko negalima keisti

Kaip milžiniškoje tuščioje erdvėje sukurti jaukumą? Tokios užduoties ėmėsi architektai Jakobas ir Brendan MacFarlane – garsiajame Paryžiaus „Pompidou“ centre jie įrengė restoraną su rožiniu baru.
Pinterest nuotr.
Pinterest nuotr.

Iš viršutinio „Pompidou“ centro aukšto atsiveria nuostabus Paryžiaus vaizdas. 

1998 metais buvo paskelbtas dizaino konkursas šioje erdvėje sukurti restorano-baro projektą. Konkursą laimėjo prancūzų architektas B. MacFarlane. Jo projektuotas restoranas „Georges“ su rožiniu baru tapo labai populiarus.

„Pastatas yra saugomas kaip milžiniškas paminklas. Čia nieko negalima keisti: nei interjero, nei lubų, nei sienų. Vienintelis dalykas, kur galima buvo laisvai ką nors daryti, – grindys. Kur nors reikėjo įrengti virtuvę, bet niekas mums nesakė, kur. Bandėm įsivaizduoti restoraną tokį, kokį norėtume matyti. Pabandėm atsikratyti žodžio „restoranas“ ir mėginom įsivaizduoti tiesiog erdvę. Manau, mums pavyko nugriauti daugybę užtvarų“, – tikina architekstas. 

Dizaineriai tuščioje erdvėje sukūrė ištisą kraštovaizdį su savotiškais kalnais ir olomis.

Plačiau – „Euromaxx“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...