Ar maisto gaminimas yra menas? To klausia ir bando atsakyti 20-ojo „Kino pavasario“ programa „Kulinariniai filmai“. Keturi dokumentiniai filmai – keturios skirtingos kelionės po kulinarijos pasaulį ir jo užkulisius. Lietuvoje gyvenantis virtuvės šefas italas Gian Luka Demarco pasidalijo savo įspūdžiais apie šią gurmaniškiems eksperimentams įkvepiančią programą.
Ar maisto gaminimas yra menas? To klausia ir bando atsakyti 20-ojo „Kino pavasario“ programa „Kulinariniai filmai“. Keturi dokumentiniai filmai – keturios skirtingos kelionės po kulinarijos pasaulį ir jo užkulisius. Lietuvoje gyvenantis virtuvės šefas italas Gian Luka Demarco pasidalijo savo įspūdžiais apie šią gurmaniškiems eksperimentams įkvepiančią programą.
Virtuvės profesionalams jis rekomenduoja juostas „Atrandant Gastoną“ („Finding Gaston“) ir „Vakarienė kaip sapnas“ („The Dream“) bei linki, kad kolegos užsidegtų tokia pačia aistra savo darbui kaip šių filmų herojai, skelbiama pranešime spaudai.
Visus virtuvės entuziastus kulinaras kviečia į filmą „Kritikai gurmanai“ („Foodies – the Culinary Jetset“), nes tai – išskirtinė galimybė pamatyti, ką veikia maisto kritikai, ir sužinoti, ką reiškia valgyti geriausiuose pasaulio restoranuose.
Gian Luka Demarco ragina nepraleisti ir filmo „Steiko (r)evoliucija“ („Steak (R)evolution“), kad suvoktum, kiek reikia pastangų, kad kliento lėkštę pasiektų taip mėgiami kokybiški mėsos patiekalai.