captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pyragų dieną – skaniausių pyragų receptai

Šiandien – smaližių diena. Laisvė pyragams, tortams, meduoliams, morengams, marcipanams, marmeladui, karamelei, zefyrams ir eklerams. Todėl viena geriausių geriausių Lietuvos konditerių Toma Piskarskaitė, kulinaras Alfas Ivanauskas ir kulinarinių knygų autorė bei kulinarinių laidų vedėja Beata Nicholson LRT RADIJUJE dalijasi paprastų, bet gardžių pyragų receptais.
B. Lark/Unsplash.com nuotr.
B. Lark/Unsplash.com nuotr.

Tomos morkų ir migdolų pyragas

T. Heftiba/Unsplash.com asociatyvi nuotr.

3 kiaušiniai

100 g cukraus

180 g morkų

180 g migdolų miltų

Apelsinų žievelės

Mėgstamų prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, muskato, kvapniųjų pipirų, anyžiaus, kardamono ar kt.)

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Kadangi nenaudosite kepimo miltelių, trynius svarbu gerai išsukti. Nuskustas morkas smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į trynius. Tuomet suberkite miltus ir prieskonius (apie pusę šaukštelio). Kiaušinių baltymus išsukite iki standžių putų ir šaukštu dalimis įmaišykite į paruoštą masę.

Viską sudėkite į kepimo formą ir 20 min. kepkite 160 ℃. Kepti galima ir keksiukų formelėse. Pagardinkite apelsinų džemu ar plakta grietinėle.

Alfo trupiniuotis

T. Heftiba/Unsplash.com asociatyvi nuotr.

Obuoliai

Miltai

Cukrus

Cinamonas

Sviestas (apie 50 g)

Nuluptus obuolius sutarkuokite burokine tarka. Įberkite cukraus ir cinamono. Viską sudėkite į didelį kepimo indą arba mažas formeles. Sutarkuoti obuoliai turėtų siekti apie 2 centimetrus aukščio. Ant viršaus suberkite trupinius. O juos gaminkite taip: šaltą sviestą, cukrų ir miltus minkykite giliame dubenyje, kol susidarys nedideli trupinėliai.

Kepkite, kol trupiniai gražiai apskrus. Su trupininiu pyragu dera ledai.

Beatos moliūgų ir obuolių pyragas

V. Deep/Unsplash.com asociatyvi nuotr.

3 kiaušiniai

5–6 šaukštai rudojo cukraus

150–200 g viso grūdo miltų

2 obuoliai

1 riekė moliūgo

Pora šaukštų aliejaus arba sviesto

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

2 šaukštai grietinės

Obuolius ir moliūgus sutarkuokite. Sumaišykite miltus, cukrų, kiaušinius, grietinę. Į masę suberkite kepimo miltelius ir sutarkuotus obuolius su moliūgais. Nepamirškite žiupsnio cinamono ir druskos bei šiek tiek lydyto sviesto arba aliejaus. O dabar jau galite šauti pyragą į orkaitę.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kalba Vilnius

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...