captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kaip rumunai raugina kopūstus?

Kaip įprasta, ruduo yra įvairių atsargų gaminimo metas, bet vienoje pietų Rumunijos vietovėje agurkų ir kopūstų rauginimas tikrai neįprastas – ten viską pagardina sūrus vietos šaltinių vanduo.
DPA/Scanpix nuotr.
DPA/Scanpix nuotr.

Kaip įprasta, ruduo yra įvairių atsargų gaminimo metas, bet vienoje pietų Rumunijos vietovėje agurkų ir kopūstų rauginimas tikrai neįprastas – ten viską pagardina sūrus vietos šaltinių vanduo.

Osnitos kaimas Pietų Rumunijoje garsus savo druskos klodais, druska čia buvo išgaunama nuo senų senovės ir ja prekiaudavo visoje pietų Europoje. Bet vietos gyventojai rado ir kitokių savo gamtos turtų pritaikymo būdų. Pavyzdžiui raugindami kopūstus, obuolius ir kitas daržoves bei vaisius jie nenaudoja druskos, tam užtenka pasisemti vandens iš druskingų šaltinių. Vietos rumunų teigimu, būtent dėl šio vandens rauginti kopūstai ar agurkai būna ypatingai skanūs.

„Tai ne tas pats, kas paprasta druska. Tas vanduo atiteka iš druskos klodų, persifiltruoja per du ar tris sluoksnius. Kai ši druska išsiskiria, ji visiškai balta. Jei užpilsi ant rankos, išdžiūvus liks plonytis druskos dulkių sluoksnis“, – aiškino vietos gyventojas. 

Visos vietinės šeimininkės naudoja šį sūrų vandenį, bet puikius konservavimo rezultatus matyt užtikrina ne tik vanduo, bet ir kiti ingredientai. Reikia įpilti ir švaraus virinto vandens, pridėti įvairių prieskonių, o svarbiausia, patys kopūstai turi būti aukščiausios kokybės.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...