captcha

Jūsų klausimas priimtas

Maroko virtuvės ypatumai – I. Krupavičiaus akimis

Arganas – tik pietvakarių Maroke augantis medis, ant kurio šakų dažnai lipa ožkos. Jos ieško ten vaisių, kurie nurenkami vasaros pabaigoje. Argano riešutų žievė panaudojama kurui, o pats vaisius – kosmetinio aliejaus gamybai.
Akhil Chandran/Unsplash nuotr.
Akhil Chandran/Unsplash nuotr.

Norint išgauti vieną litrą argano aliejaus reikia 40 kg vaisių ir aštuonių valandų darbo. Paskrudinus argano riešutus išgaunamas maistui tinkamas aliejus. Be to, sumaišius su kitais ingredientais, gaminamas medus, riešutų kremas ir kiti gardūs produktai.

Kitas marokietiškos virtuvės akcentas – vištienos tadžinas. Tadžinas – indo pavadinimo. Kartu su kuskusu, tadžinas yra spalvotos ir įvairios marokietiškos virtuvės arabiškas pėdsakas.

Su Maroko užkariautojais romėnais atkeliavusi druska ir pipirai greitai įsitvirtino virtuvėje ir, pasak vieno poeto, auksas virto pipirais.

Apie kitus Maroko virtuvės ypatumus – Igno Krupavičiaus pasakojime.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close