Veidai

2016.12.21 12:51

Žuvies ekspertas papasakojo, kaip olandai valgo silkę

Augustas Stankevičius, LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2016.12.21 12:51

Jei per šventes tradicinė silkė pabodo, Lietuvoje viešėjęs žuvies ekspertas iš Nyderlandų Jacobas van Veenas siūlo išeitį – paragauti jo šalyje ypač vertinamos silkės „Matjes“.

Matjes“, pasak žuvies eksperto iš Olandijos, reiškia nekaltybę. Jaunos ir dar neišneršusios silkės gaudomos pavasario ir vasaros sandūroje – balandžio-birželio mėnesiais.

Anot Jacobo, jų riebumas siekia nuo 20 iki 25 procentų. Įprastoms silkėms yra dveji-treji metai, jų riebumas daug mažesnis – tik apie 15 procentų.

Pagautos „Matjes“ silkės iškart nėra valomos. Pasak žuvies žinovo Žilvino Pupkaus, pirmiausia jos užpilamos specialiu sūrymu, kurio receptas kiekvienoje įmonėje yra paslaptis, o vėliau užšaldomos. Taip paruoštos žuvys iškeliauja į prekybos vietas, kur atšildomos, nuvalomos ir dažnai pardavinėjamos kaip maistas išsinešti.

Matjes“ silkės išsiskiria ne tik dėl skonio – yra sukurtas ir savotiškas jos valgymo ritualas. Žuvis imama už uodegos, pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose, pakeliama aukštyn, virš galvos, ir visa dedama tiesiai į burną.

Plačiau apie tai – reportaže.

Paieškos rezultatai

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius